Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση Δ. Κουτσούμπα για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Σε δήλω­σή για τις κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σημειώνει:

«Οι δυνά­μεις του ΚΚΕ, τα στε­λέ­χη του, οι Οργα­νώ­σεις του και βου­λευ­τές του βρί­σκο­νται από την πρώ­τη στιγ­μή στα πύρι­να μέτω­πα, δίνο­ντας τη μάχη στο πλευ­ρό των κατοί­κων σε Ανα­το­λι­κή και Δυτι­κή Αττι­κή, στο Λου­τρά­κι, στη Βοιω­τία, παντού όπου μαί­νο­νται μεγά­λες πυρ­κα­γιές κατα­στρέ­φο­ντας σπί­τια, περιου­σί­ες και δασώ­δεις περιοχές.

Εδώ και τώρα να γίνει ό,τι είναι απα­ραί­τη­το από την κυβέρ­νη­ση και τον κρα­τι­κό μηχα­νι­σμό, προ­κει­μέ­νου να σωθούν ζωές, περιου­σί­ες και φυσι­κός πλούτος.

Το ΚΚΕ έγκαι­ρα, πριν την έναρ­ξη της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου, όπως και μόλις πριν λίγες μέρες, κατέ­θε­σε Ερω­τή­σεις προς την κυβέρ­νη­ση, ζητώ­ντας να ληφθούν έκτα­κτα μια σει­ρά ανα­γκαία μέτρα για την ενί­σχυ­ση της πυρο­προ­στα­σί­ας της χώρας μας. Αν και βρι­σκό­μα­στε στη μέση σχε­δόν της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου, η κυβέρ­νη­ση εφαρ­μό­ζει για μια ακό­μα χρο­νιά τον ίδιο απο­τυ­χη­μέ­νο και κατα­στρε­πτι­κό για τα δάση και το περι­βάλ­λον σχεδιασμό».

Με τον πρωθυπουργό και τον υπ. Πολιτικής Προστασίας επικοινώνησε ο Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας επι­κοι­νώ­νη­σε με τον πρω­θυ­πουρ­γό Κυριά­κο Μητσο­τά­κη και ενη­με­ρώ­θη­κε για την κατά­στα­ση στα μέτω­πα των πυρ­κα­γιών, εκφρά­ζο­ντας την ανη­συ­χία που μετα­φέ­ρουν οι βου­λευ­τές και οι Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ στις κρί­σι­μες περιο­χές, όπου μαί­νο­νται οι πυρ­κα­γιές, κατα­στρέ­φο­ντας σπί­τια, περιου­σί­ες και δασι­κό πλούτο.

Στη συνέ­χεια ο ΓΓ της ΚΕ επι­κοι­νώ­νη­σε με τον υπουρ­γό Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Β. Κικί­λια, ο οποί­ος ενη­μέ­ρω­σε ότι υπάρ­χουν 81 πυρ­κα­γιές σήμε­ρα, εκ των οποί­ων οι 4 είναι πολύ μεγάλες.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας επε­σή­μα­νε στον πρω­θυ­πουρ­γό και στον αρμό­διο υπουρ­γό ότι οι οργα­νώ­σεις και οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ βρί­σκο­νται από την πρώ­τη στιγ­μή στα μέτω­πα, στο πλευ­ρό των κατοί­κων των περιο­χών που πλήτ­το­νται και ότι πρέ­πει άμε­σα να ληφθούν όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για την κατά­σβε­ση των πυρκαγιών.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο