Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυρκαγιά στον Κουβαρά: Δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς

Από την πρώ­τη στιγ­μή που ξέσπα­σε η πυρ­κα­γιά στον Κου­βα­ρά δυνά­μεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφτα­σαν στο σημείο.

Οι εθε­λο­ντι­κές ομά­δες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν ήδη συμ­βά­λει στον απε­γκλω­βι­σμό κατοί­κων από τα σπί­τια τους αλλά και στη διά­σω­ση σπι­τιών και ζώων από τις φλόγες.

Στο πύρι­νο μέτω­πο βρί­σκε­ται ο βου­λευ­τής Αν. Αττι­κής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάν­νης Γκιό­κας, καθώς και τα μέλη της ΚΕ Γ. Τάτσης, Π. Μαρ­κο­μι­χά­λης και Β. Συρί­γος.

Επί­σης, στα μέτω­πα της πυρ­κα­γιάς είναι ο Γ. Δαφ­νής, γραμ­μα­τέ­ας της ΤΟ Λαυ­ρε­ω­τι­κής-Μεσο­γεί­ων, ο Β. Ρεμπά­πης, μέλος της ΕΠ Αττι­κής, ο Κ. Πανα­γιώ­του, περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Αττι­κής με την «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», ο Γιάν­νης Ανα­νιά­δης, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Λαυ­ρε­ω­τι­κής με την «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» και ο Μάης Μεντής, στέ­λε­χος του ΚΚΕ και πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Λαυ­ρί­ου — Ανα­το­λι­κής Αττικής.

Θυμί­ζου­με πως το ραντε­βού των εθε­λο­ντι­κών ομά­δων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι στο δημαρ­χείο Καλυ­βί­ων.

Επί­σης δυνά­μεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρί­σκο­νται από την πρώ­τη στιγ­μή σε όλα τα μέτω­πα και δίνουν μάχη στο πλευ­ρό των κατοί­κων, ενώ ακό­μα το ΚΚΕ απευ­θύ­νει κάλε­σμα στους εθε­λο­ντές που θέλουν να συμ­βά­λουν στην μάχη ενά­ντια στην πυρ­κα­γιά, με σημείο συνά­ντη­σης και οργά­νω­σης στο δημαρ­χείο Καλυβίων.

«Είμα­στε στα Καλύ­βια, η φωτιά καί­ει ανε­ξέ­λεγ­κτη μπρο­στά στα πρώ­τα σπί­τια, του οικι­σμού των Καλυ­βί­ων και αυτή την στιγ­μή, θέλου­με να καταγ­γεί­λου­με, ότι δεν πετά­ει κανέ­να πτη­τι­κό μέσο προ­κει­μέ­νου να σβή­σει την συγκε­κρι­μέ­νη φωτιά», κατήγ­γει­λε σε δήλω­ση του ο Γ. Γκιόκας.

«Οι ευθύ­νες είναι τερά­στιες», είπε, καλώ­ντας την κυβέρ­νη­ση να πάρει τώρα όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα και να στεί­λει τα μέσα που χρειά­ζο­νται «προ­κει­μέ­νου να προ­στα­τεύ­σει και τις περιου­σί­ες και τις ζωές των κατοίκων». 

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο