Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Για τα νέα μέτρα της κυβέρ­νη­σης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, προ­χώ­ρη­σε στην ακό­λου­θη δήλωση:

«Η προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας εξα­σφα­λί­ζε­ται κυρί­ως με μέτρα πρό­λη­ψης, πρώτ’ απ’ όλα στους μεγά­λους εργα­σια­κούς χώρους, και με την απο­φα­σι­στι­κή ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας. Αυτό δεί­χνει και η εμπει­ρία από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία.

Σε καμία περί­πτω­ση δεν θα πρέ­πει να υπάρ­χει μετα­κύ­λι­ση της κρα­τι­κής ανε­πάρ­κειας στην ατο­μι­κή ευθύ­νη και η από­δο­ση της παν­δη­μί­ας απο­κλει­στι­κά σε ατο­μι­κές συμπε­ρι­φο­ρές, για να μεί­νουν στο απυ­ρό­βλη­το οι μεγά­λες κρα­τι­κές ελλείψεις.

Από αυτή την άπο­ψη το ελά­χι­στο και αυτο­νό­η­το, που έπρε­πε ήδη να έχει γίνει, είναι η επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών μονά­δων και η έντα­ξή τους στον κρα­τι­κό σχε­δια­σμό, η άμε­ση προ­μή­θεια των νοσο­κο­μεί­ων με όλα τα ανα­γκαία μέσα που ζητά­νε οι υγειο­νο­μι­κοί. Να ανοί­ξουν όλες οι ΜΕΘ και να γίνουν οι ανα­γκαί­ες προ­σλή­ψεις υγειο­νο­μι­κών. Να παρ­θούν μέτρα για να απο­φευ­χθεί ο συγ­χρω­τι­σμός και να εξα­σφα­λι­στούν τα ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας σε χώρους δου­λειάς, σού­περ μάρ­κετ, φαρ­μα­κεία, νοσο­κο­μεία, μέσα μετα­φο­ράς κ.λπ., που μετα­τρέ­πο­νται σε εστί­ες δια­σπο­ράς του ιού.

Μένου­με δυνα­τοί. Δεν μένου­με σιωπηλοί!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο