Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για την απόπειρα έξωσης της Ιωάννας Κολοβού

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, έκα­νε την εξής δήλω­ση για την από­πει­ρα έξω­σης της χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χου Ιωάν­νας Κολο­βού, στου Ζωγράφου:

«Είμα­στε δίπλα σε κάθε οικο­γέ­νεια, σε κάθε άνθρω­πο, σε κάθε εργα­ζό­με­νο, που κιν­δυ­νεύ­ει να χάσει το σπί­τι του κι έρχε­ται αντι­μέ­τω­πος με τους ”διαρ­ρή­κτες” των τρα­πε­ζών, των αρπα­κτι­κών funds και των κρα­τι­κών μηχανισμών.

Χαι­ρε­τί­ζου­με τους χιλιά­δες που άμε­σα αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμα των σωμα­τεί­ων κι απέ­τρε­ψαν την έξω­ση της συντα­ξιού­χου Ιωάν­νας Κολο­βού. Το σύν­θη­μα ”τα σπί­τια του λαού τα σώζει ο λαός” είναι ένα κάλε­σμα μάχης και αλλη­λεγ­γύ­ης. Ταυ­τό­χρο­να είναι έκφρα­ση της ανά­γκης να καταρ­γη­θεί όλη αυτή η άθλια νομο­θε­σία που δια­μόρ­φω­σαν βήμα βήμα και υλο­ποί­η­σαν όλες οι κυβερ­νή­σεις και την οποία συνε­χί­ζει σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ. Είναι εκεί­νη η νομο­θε­σία που από τη μια παρα­δί­δει τα λαϊ­κά σπί­τια στα “νύχια” των τρα­πε­ζών και των funds και από την άλλη ποι­νι­κο­ποιεί και διώ­κει όσους αγω­νί­ζο­νται ενά­ντια σε αυτήν την πολιτική.

Το ΚΚΕ θα δυνα­μώ­σει τις προ­σπά­θειές του με τις προ­τά­σεις του και κυρί­ως με την καθη­με­ρι­νή του δρά­ση, για να ορθω­θεί τοί­χος προ­στα­σί­ας των λαϊ­κών κατοι­κιών και για να ανα­τρα­πεί αυτή η πολι­τι­κή της αρπα­γής και της αδικίας».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο