Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ — «Οδηγητή»

«Το μεγα­λύ­τε­ρο πολι­τι­κό και πολι­τι­στι­κό γεγο­νός της χώρας για το λαό και την νεο­λαία, το Φεστι­βάλ της ΚΝΕ και του Οδη­γη­τή, γίνε­ται φέτος 50 χρο­νών. Συνε­χί­ζου­με δυνα­μι­κά» δήλω­σε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, για την επί­ση­μη έναρ­ξη των εκδη­λώ­σε­ων του 50ου Φεστι­βάλ ΚΝΕ-Οδη­γη­τή που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής 23 Φεβρουα­ρί­ου 2024, στη έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

«Από τις εκδη­λώ­σεις του έχουν περά­σει τα μεγα­λύ­τε­ρα ονό­μα­τα της τέχνης και του πολι­τι­σμού της πατρί­δας μας, αλλά κι απ’ όλο τον κόσμο. Μεγά­λοι μου­σι­κο­συν­θέ­τες, μου­σι­κοί, τρα­γου­δι­στές, ηθο­ποιοί, σκη­νο­θέ­τες, ποι­η­τές, συγ­γρα­φείς, εικα­στι­κοί» πρό­σθε­σε ο Δ. Κου­τσού­μπας και κατέ­λη­ξε στη δήλω­σή του:

«Απ’ αυτή τη σκο­πιά, οι ευθύ­νες μας πλέ­ον, για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, μεγα­λώ­νουν. Ξεκι­νά­με σήμε­ρα την πορεία αυτού του 50ου Φεστι­βάλ, με εκδη­λώ­σεις σε όλη τη χώρα, καθ’ όλη τη διάρ­κεια του χρό­νου και με κορύ­φω­σή τους στις κεντρι­κές εκδη­λώ­σεις του Φεστι­βάλ της ΚΝΕ τον Σεπτέμ­βριο στην Αθήνα».

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο