Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Δέλτα: Κυρία Χατζηκυριάκου, τι θα κάνετε για να προστατέψετε το Εθνικό Πάρκο;

Ερώ­τη­ση: Ποια είναι τα άμε­σα σχέ­διά σας εφό­σον εκλε­γεί­τε δήμαρχος;

Χατζη­κυ­ριά­κου Λίνα «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Δέλ­τα»: Άμε­σα η οικο­νο­μι­κή ανα­κού­φι­ση των λαϊ­κών οικο­γε­νειών από τα υψη­λά δημο­τι­κά τέλη, τέλη ύδρευ­σης και τα τρο­φεία σε παι­δι­κούς σταθ­μούς. Η προ­στα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας από πλει­στη­ρια­σμούς. θα προ­ω­θή­σου­με την υλο­ποί­η­ση, όλων των απα­ραί­τη­των έργων και υπο­δο­μών που λεί­πουν τώρα από τον Δήμο μας, (αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, σχο­λι­κή στέ­γη, σύν­δε­ση με δίκτυο ύδρευ­σης για φθη­νό και ποιο­τι­κό πόσι­μο νερό σε όλους), διεκ­δι­κώ­ντας γι αυτό, μαζί με το λαό, την ανα­γκαία κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση, καθώς και τις απαι­τού­με­νες προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού για την άρτια στε­λέ­χω­ση των υπηρεσιών.

Ερώ­τη­ση: Σε ποιες κινή­σεις προ­τί­θε­στε να προ­χω­ρή­σε­τε για τη βελ­τί­ω­ση και την περαι­τέ­ρω ανά­πτυ­ξη των υδα­το­καλ­λιερ­γειών στην περιοχή;

Χατζη­κυ­ριά­κου Λίνα «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Δέλ­τα»: Δίνου­με προ­τε­ραιό­τη­τα στην προ­στα­σία των μικρών ελεύ­θε­ρων επαγ­γελ­μα­τιών που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στο πολύ σημα­ντι­κό τομέα της μυδο­καλ­λιέρ­γειας. Να μπο­ρούν να ασκούν την δρα­στη­ριό­τη­τά τους χωρίς εμπό­δια, αλλά και με όλη την απα­ραί­τη­τη επι­στη­μο­νι­κή υπο­στή­ρι­ξη από τους αρμό­διους κρα­τι­κούς φορείς, με την ταυ­τό­χρο­νη προ­στα­σία του περιβάλλοντος.

Ερώ­τη­ση: Ποια είναι τα έργα που θα προ­ω­θή­σε­τε για την περι­βαλ­λο­ντι­κή προ­στα­σία και την του­ρι­στι­κή αξιο­ποί­η­ση της περιο­χής του Δέλ­τα των ποτα­μών Γαλ­λι­κού, Αξιού και Λουδία.

Χατζη­κυ­ριά­κου Λίνα «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Δέλ­τα»: Θα εξα­κο­λου­θή­σου­με να διεκ­δι­κού­με τη δια­σφά­λι­ση της προ­στα­σί­ας του Εθνι­κού Πάρ­κου από τη δρά­ση μεγά­λων ομί­λων με κατα­στρο­φι­κά, για το περι­βάλ­λον και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, απο­τε­λέ­σμα­τα, καθώς και την άμε­ση στε­λέ­χω­ση με μόνι­μο προ­σω­πι­κό του Φορέα Δια­χεί­ρι­σης Προ­στα­τευό­με­νων Περιο­χών Θερ­μαϊ­κού Κόλ­που, στον οποί­ον υπά­γε­ται το Πάρκο.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο