Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους δύο καταδικασθέντες — Δηλώσεις των γονέων της Ελένης

Με την ίδια ποι­νή, όπως και στον πρώ­το βαθ­μό, φεύ­γουν από το Μικτό Ορκω­τό Εφε­τείο οι ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΟΥΤΣΑΪ κατα­δι­κα­σθέ­ντες για τον μαρ­τυ­ρι­κό θάνα­το της Ελέ­νης Τοπαλουδη.

Ομό­φω­να, οι δικα­στές επέ­βα­λαν στον καθέ­ναν από τους δύο, ποι­νή ισό­βιας κάθειρ­ξης για την ανθρω­πο­κτο­νία και 15ετους κάθειρ­ξης για τον ομα­δι­κό βια­σμό της 21χρονης φοιτήτριας.

Στο άκου­σμα της από­φα­σης γυναί­κες που βρί­σκο­νταν στην αίθου­σα σε συμπα­ρά­στα­ση της οικο­γέ­νειας της φοι­τή­τριας ξέσπα­σαν σε χει­ρο­κρο­τή­μα­τα φωνά­ζο­ντας: “Καμία άλλη δολο­φο­νη­μέ­νη, να μην ξεχα­στεί τι κάναν στην Ελένη”.

Στο δικα­στή­ριο, μετα­ξύ άλλων, βρέ­θη­καν η Μάγδα Φύσ­σα, οι μητέ­ρες της Ερα­τούς και της Μυρ­τούς, μητέ­ρες που έχα­σαν τις κόρες τους από τα χέρια των συντρό­φων τους στη Φολέ­γαν­δρο και στη Μυτι­λή­νη, αντίστοιχα.

Δηλώσεις των γονέων της Ελένης Τοπαλούδη

Δικαιω­μέ­νοι με την από­δο­ση δικαιο­σύ­νης για την απώ­λεια με τρό­πο άγριο της κόρης τους, δήλω­σαν οι γονείς της Ελέ­νης Τοπαλούδη.

Η μητέ­ρα της φοι­τή­τριας που βρή­κε μαρ­τυ­ρι­κό θάνα­το στα χέρια των δύο σχε­δόν συνο­μη­λί­κων της κατα­δι­κα­σθέ­ντων επα­νέ­φε­ρε, μιλώ­ντας στους δημο­σιο­γρά­φους, το θέμα που από και­ρό θέτει για πραγ­μα­τι­κή έκτι­ση της ισό­βιας κάθειρ­ξης σε περι­πτώ­σεις ειδε­χθών εγκλημάτων

«Εν μέρη αισθά­νο­μαι δικαιω­μέ­νη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρό­νια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλα­γές στο Ποι­νι­κό Κώδι­κα. Πολύ θα παρα­κα­λέ­σω τον πρω­θυ­πουρ­γό να ακού­σει εμάς τις μάνες των δολο­φο­νη­μέ­νων παι­διών. Δεν μπο­ρεί μόνο οι δολο­φό­νοι να έχουν δικαιώ­μα­τα» τόνι­σε, μετα­ξύ άλλων, η κ. Κού­λα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη.

Ο πατέ­ρας της βάναυ­σα κακο­ποι­η­μέ­νης και δολο­φο­νη­μέ­νης φοι­τή­τριας, Γιάν­νης Τοπα­λού­δης, ευχα­ρί­στη­σε ονο­μα­στι­κά τα τακτι­κά μέλη του Δικα­στη­ρί­ου και τους ενόρ­κους για την από­φα­ση που έλα­βαν εξα­ντλώ­ντας τη δυνα­τό­τη­τα που τους παρέ­χει ο νόμος.

«Η δικαί­ω­ση είναι στιγ­μιαία. Ήταν το ανώ­τα­το που μπο­ρού­σε να επι­βλη­θεί. Τέτοια ειδε­χθή εγκλή­μα­τα θα πρέ­πει να κατα­δι­κά­ζο­νται σε όσους βαθ­μούς και να πάνε κάποιοι», δήλωσε.

Κων­στα­ντί­νος Θεο­τό­κης: «Αγά­πη παράνομη»
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο