Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη δολοφόνων Άλκη Καμπανού: Για τις 6 Ιουνίου μετατέθηκε η εισαγγελική πρόταση

Για την Τρί­τη, 6η Ιου­νί­ου, μετα­τέ­θη­κε η εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση στην πολύ­κρο­τη δίκη για τη δολο­φο­νία του ‘Αλκη Καμπα­νού και τον τραυ­μα­τι­σμό των δύο φίλων του, κατά τη διάρ­κεια «τυφλής» οπα­δι­κής επί­θε­σης που εκδη­λώ­θη­κε τα ξημε­ρώ­μα­τα της 1ης Φεβρουα­ρί­ου 2022, στη Χαρι­λά­ου Θεσσαλονίκης.

Η αγό­ρευ­ση ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη να γίνει σήμε­ρα, αλλά η εισαγ­γε­λέ­ας της έδρας Κυρια­κή Κλιά­μπα γνω­στο­ποί­η­σε προς τους δικα­στές του Μικτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης και τους παρι­στά­με­νους συνη­γό­ρους πολι­τι­κής αγω­γής και υπε­ρά­σπι­σης ότι δεν είναι ακό­μη έτοιμη.

Προ­α­νήγ­γει­λε δε, ότι η αγό­ρευ­σή της θα διαρ­κέ­σει 10 ώρες κι ότι θα είναι γρα­πτή. «Δεν μπο­ρείς να τα θυμά­σαι όλα απ’ έξω, ούτε θέλεις να ξεχά­σεις κάτι» ανέ­φε­ρε η ίδια και κάλε­σε όλους τους παρά­γο­ντες της δίκης να «εξο­πλι­στούν με υπομονή».

Στο μετα­ξύ, κανο­νι­κά έγι­νε νωρί­τε­ρα η μετα­γω­γή των 12 κατη­γο­ρου­μέ­νων, στη δικα­στι­κή αίθου­σα. Ένας-ένας κάθι­σαν στις θέσεις τους για να επι­στρέ­ψουν μετά από λίγη ώρα πίσω στα κρα­τη­τή­ρια της Υπο­διεύ­θυν­σης Μετα­γω­γών Θεσ­σα­λο­νί­κης όπου κρα­τού­νται από τις αρχές του περα­σμέ­νου Ιανουα­ρί­ου, όταν ξεκί­νη­σε η δίκη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο