Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Με καταθέσεις αστυνομικών συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία

Με τον συντα­ξιού­χο αστυ­νο­μι­κό Δημ. Τσα­ρου­χά που υπη­ρε­τού­σε στο τμή­μα Ασφά­λεια του Περά­μα­τος συνε­χί­στη­κε σήμε­ρα η δίκη της Χρυ­σής Αυγής για την δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση του τάγ­μα­τος εφό­δου στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ.

Ο μάρ­τυ­ρας ήταν παρών στην έρευ­να στα γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής μετά την επί­θε­ση το προη­γού­με­νο βρά­δυ. Είχε την προ­α­νά­κρι­ση της Κρα­τι­κής Ασφά­λειας. Η έρευ­να πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μετά από τηλε­φω­νι­κή πλη­ρο­φο­ρία στον Αξιω­μα­τι­κό Υπη­ρε­σί­ας ότι υπήρ­χαν αντι­κεί­με­να από την επί­θε­ση στο χώρο. Στην έρευ­να στα γρα­φεία της Χρυ­σής Αυγής. ήταν παρό­ντα άτο­μα από την κρα­τι­κή ασφά­λεια, από την ασφά­λεια του Πει­ραιά, από το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα του Περά­μα­τος, καθώς και μια διμοι­ρία των ΜΑΤ.  Έφτα­σαν στα γρα­φεία παρου­σία της Εισαγ­γε­λέ­ως. Ο κλει­δα­ράς έσπα­σε την πόρ­τα και εισήλ­θαν στο χώρο, χωρίς να εντο­πί­σουν ευρήματα.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι η Χρυ­σή Αυγή  ειδο­ποι­ή­θη­κε, όπως παρα­δέ­χθη­κε ο μάρ­τυ­ρας, για την έρευ­να που θα γίνο­νταν στα γρα­φεία, με την Πρό­ε­δρο να ρωτά­ει χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Δηλα­δή όταν πάτε για έρευ­να τους ειδο­ποιεί­τε πρώ­τα; Μήπως γι’ αυτό δεν βρέ­θη­κε τίπο­τα, κύριε;».

Ο μάρ­τυ­ρας κατέ­θε­σε επί­σης ότι ενώ ο κλει­δα­ράς προ­σπα­θού­σε να απο­κα­τα­στή­σει την κλει­δα­ριά, κατέ­φθα­σε ο Ι. Λαγός και άρχι­σε να φωνά­ζει, να βρί­ζει και να σπρώ­χνει τους αστυ­νο­μι­κούς, έβρι­σε και την Εισαγ­γε­λέα, λέγο­ντας ότι θα κάνει μήνυ­ση. Επί­σης είπε ότι χτύ­πη­σε με γρο­θιά την πόρ­τα και εμπό­δι­σε τον κλει­δα­ρά να φτιά­ξει την κλει­δα­ριά. Μάλι­στα ο συντα­ξιού­χος Αστυ­νο­μι­κός σε σχε­τι­κή ερώ­τη­ση ανέ­φε­ρε ότι «τέτοια εμπει­ρία εγώ δεν έχω ξανα­πα­ρα­τη­ρή­σει. Αν το έκα­νε ένας απλός πολί­της θα είχε συλ­λη­φθεί για αντίσταση».

Στην συνέ­χεια κατέ­θε­σε o αστυ­νο­μι­κός της Ασφά­λειας Περά­μα­τος Σταύ­ρος Παρά­σχος. Ο εν λόγω, σε τηλε­φω­νι­κή σύν­δε­ση που αντι­στοι­χού­σε στον Αξιω­μα­τι­κό Υπη­ρε­σί­ας,  άκου­σε κάποιον στις 3 τα ξημε­ρώ­μα­τα, μετά την δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση, να λέει ότι είδε άτο­μα με μαύ­ρες μπλού­ζες που συμ­με­τεί­χαν στο περι­στα­τι­κό να εισέρ­χο­νται στα γρα­φεία και να τοπο­θε­τούν καδρό­νια, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Οπως και στο Πρω­τό­δι­κο δικα­στή­ριο ξεκί­νη­σε με το γνω­στό πια «δεν ξέρω» σε όλους τους τόνους και με σοβα­ρές αντι­φά­σεις και αναι­ρέ­σεις. Τα όσα είπε και χτες έκα­ναν Πρό­ε­δρο και Εισαγ­γε­λέα του δικα­στη­ρί­ου να κάνουν λόγο για κατά­θε­ση «άλλ’ αντ’ άλλων σε σχέ­ση με την προ­α­νά­κρι­ση». Ο αστυ­νο­μι­κός και στο πρω­τό­δι­κο δικα­στή­ριο είχε κρα­τή­σει την ίδια στά­ση, τελι­κά είχε επι­βε­βαί­ω­σει την αρχι­κή του κατά­θε­ση και αναι­ρέ­σει τα όσα αρχι­κά είχε πει τότε στο ακροατήριο!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο