Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι ναζιστές είναι θρέμμα του καπιταλισμού

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε σήμε­ρα στη δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή η κατά­θε­ση του Θεό­δω­ρου Τηλια­κού που ήταν ανά­με­σα στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ που υπέ­στη­σαν τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση από τάγ­μα εφό­δου της Χρυ­σής Αυγής στο Πέρα­μα τον Σεπτέμ­βρη του 2013.

Ο μάρ­τυ­ρας τόνι­σε για το «τους μακε­λέ­ψα­με», στην online επι­κοι­νω­νία Λαγού, Δεβε­λέ­κου, Πατέ­λη, ότι οι ναζι­στές «νόμι­ζαν ότι είχαν σκο­τώ­σει τον πρό­ε­δρο του Συν­δι­κά­του τον Σωτή­ρη Πουλικόγιαννη.

Είχε πλημ­μυ­ρί­σει από αίμα­τα… Κάποια στιγ­μή τον κρα­τά­γα­με με τα χέρια περα­σμέ­να στις μασχά­λες, αιμό­φυρ­το. Δεν είχε τις αισθή­σεις του».

Ελα­σμα­τουρ­γός και μέλος του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου, ο Θεό­δω­ρος Τηλια­κός περιέ­γρα­ψε πώς τους «έκλει­σε» το τάγ­μα εφό­δου, πώς τους επι­τέ­θη­κε. Ήταν μια «σχε­δια­σμέ­νη επί­θε­ση». Μιλώ­ντας για τους χρυ­σαυ­γί­τες, είπε ότι παρα­τά­χθη­καν, κρα­τώ­ντας όπλα, «σιδε­ρο­γρο­θιές και κάποια άλλα που στο πάνω μέρος στο κοντά­ρι είχαν απο­λή­ξεις με δύο καρ­φιά που θέλει χρό­νο για να τα φτιά­ξεις»  και άρχι­σαν να βρί­ζουν, φώνα­ζαν: «Εδώ Χρυ­σή Αυγή», «θα σας σκο­τώ­σου­με», «θα σας τελειώ­σου­με», «θα σας λιώσουμε».

«Ήταν δύο άτο­μα μπρο­στά. Το ένα τον ήξε­ρα, ήταν ο Παντα­ζής (ο πυρη­νάρ­χης), κι ο άλλος ο Χατζη­δά­κης, που τον ήξε­ρα για­τί είχε ζητή­σει από το σωμα­τείο να τον βοη­θή­σου­με να πάρει τα λεφτά του». Μάλι­στα τόνι­σε πως ο αρχη­γός τους πήρε την από­φα­ση να τελειώ­σουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. «Λει­τουρ­γεί η αρχή του αρχη­γού, δεν ήταν τοπι­κή η από­φα­ση», είπε ανα­φε­ρό­με­νος στον τρό­πο διοί­κη­σης της ΧΑ και στον ιδιαί­τε­ρο ρόλο του αρχη­γού και του στε­νού του πυρή­να. Έχω δει πολ­λά, εκπαι­δεύ­σεις σε βου­νά, τον Μιχα­λο­λιά­κο να λέει «είμα­στε οι φασί­στες, η σπο­ρά των ηττη­μέ­νων του 1945», για τις «ξιφο­λόγ­χες στα πεζο­δρό­μια», είπε.

Για το κίνη­τρο της επί­θε­σης κατέ­θε­σε: «Είμα­στε ιδε­ο­λο­γι­κός αντί­πα­λος της ΧΑ, κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές. Οι εφο­πλι­στές προ­σπα­θούν χρό­νια να μας εξο­ντώ­σουν και αφού δεν τα κατά­φε­ραν, έστει­λαν αυτούς. Σήμε­ρα είμα­στε ζωντα­νοί, αύριο δεν ξέρου­με. Φοβό­μα­στε. Πετά­γα­νε τρι­κά­κια στο σπί­τι μου, στη μηχα­νή μου, δεν είναι προ­σω­πι­κή η αντιπαράθεση».

Μάλι­στα υπο­γράμ­μι­σε για το «για­τί» της επί­θε­σης ότι «αυτή είναι η ιδε­ο­λο­γία τους. Το ίδιο έκα­ναν με τους ψαρά­δες. Είναι θρέμ­μα του καπι­τα­λι­σμού». «Λέγα­νε οι εφο­πλι­στές ότι φταί­ει το ΠΑΜΕ για την ανερ­γία. Η ΧΑ είχε την ίδια θέση με τους εφο­πλι­στές, με τους εργο­δό­τες, ο πρό­ε­δρος του δου­λε­μπο­ρι­κού σωμα­τεί­ου Κυρι­τσό­που­λος έλε­γε τα ίδια με τους εργο­δό­τες. Έπαιρ­ναν 30 ευρώ μερο­κά­μα­το, ενώ ήταν 90 εκεί­νη την περί­ο­δο». «Και οι ναζι­στές βου­λευ­τές, στο βίντεο στη Ζώνη που προ­α­ναγ­γέλ­λει την επί­θε­ση, για τα μερο­κά­μα­τα και τις απερ­γί­ες λένε», συμπλήρωσε.

Μάλι­στα πρό­σθε­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά για τη σχε­δια­σμέ­νη αυτή επί­θε­ση, «ήθε­λαν να αλλά­ξουν οι συσχε­τι­σμοί. Σου λέει αν σκο­τω­θεί ο Που­λι­κό­γιαν­νης…». Επί­σης είπε ότι «φοβό­ντου­σαν οι οικο­γέ­νειες και στα­μά­τη­σαν να κάνουν παρέα με τα παι­διά μου». Η δίκη συνεχίζεται…

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο