Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεκάδες κρούσματα σε μετανάστες εργάτες γης στη Λακωνία — Αναδεικνύονται οι άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν

Το γεγο­νός ότι με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης και της εργο­δο­σί­ας οι μετα­νά­στες εργα­ζό­με­νοι είναι πολ­λα­πλά εκτε­θει­μέ­νοι και στην παν­δη­μία, ως απο­τέ­λε­σμα της ακό­μα εντο­νό­τε­ρης εκμε­τάλ­λευ­σης που βιώ­νουν, επι­βε­βαιώ­νει ο εντο­πι­σμός 32 κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού σε μετα­νά­στες εργά­τες γης στο Δήμο Ευρώ­τα της Λακω­νί­ας, στα χωριά Αγ. Ιωάν­νης και Γλυκόβρυση.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κό των άθλιων συν­θη­κών στις οποί­ες είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να δια­βιώ­νουν οι μετα­νά­στες εργά­τες, είναι το γεγο­νός ότι η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία από τα εν λόγω 32 κρού­σμα­τα εντο­πί­ζε­ται σε 2 μόλις σπί­τια, όπου δια­μέ­νουν 29 εργά­τες γης στο ένα και 26 στο άλλο!

Σοβα­ρές είναι οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης, του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας και των αρμό­διων αρχών για το γεγο­νός ότι μέχρι και αυτή τη στιγ­μή η εντο­λή που έχει δοθεί είναι θετι­κοί και αρνη­τι­κοί στον κορο­νο­ϊό να παρα­μεί­νουν μαζί στα δύο σπίτια!

Σύμ­φω­να με τη Δημο­τι­κή Αρχή, στην περιο­χή εργά­ζο­νται αυτήν την περί­ο­δο περί­που 1.500 μετα­νά­στες εργά­τες γης, αυτή την επο­χή στα εσπε­ρι­δοει­δή, ενώ ανα­λό­γως των αγρο­τι­κών εργα­σιών φτά­νουν και τους 3.000.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι τα πρώ­τα δύο κρού­σμα­τα εντο­πί­στη­καν δύο μέρες πριν, μέσω ενός προ­γράμ­μα­τος για την αντι­με­τώ­πι­ση της ελο­νο­σί­ας, ενώ στα τεστ που ακο­λού­θη­σαν εντο­πί­στη­καν και τα υπό­λοι­πα 30 κρού­σμα­τα που έχουν ανα­κοι­νω­θεί μέχρι τώρα. Από τον ΕΟΔΥ ανα­φέ­ρε­ται ότι κλι­μά­κιο του διε­νερ­γεί ελέγ­χους στην περιο­χή και ως το μεση­μέ­ρι της Κυρια­κής είχαν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί περί­που 150 rapid test.

Την ίδια ώρα σοβα­ρές είναι οι ελλεί­ψεις στο Κέντρο Υγεί­ας Βλα­χιώ­τη, τη δημό­σια δομή Υγεί­ας της περιο­χής. Από τις πιο χαρα­κτη­ρι­στι­κές είναι η απου­σία ασθε­νο­φό­ρου, ενώ στις πρώ­τες κρού­σεις μετά των εντο­πι­σμό των δεκά­δων κρου­σμά­των στην περιο­χή, η απά­ντη­ση είναι ότι θα δια­τε­θεί ένα ασθε­νο­φό­ρο… από βδο­μά­δα και για μόνο μία βάρ­δια την ημέ­ρα (!), με ό,τι αυτό συνε­πά­γε­ται για το ενδε­χό­με­νο να υπάρ­ξει ανά­γκη για δια­κο­μι­δή ασθενών…

Πηγή: 902<gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο