Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Εξέφρασε την αμέριστη στήριξη στον παλαιστινιακό λαό στον υπουργό Εξωτερικών του Κράτους της Παλαιστίνης

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε με τον υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών του κρά­τους της Παλαι­στί­νης κ. Ριάντ Αλ-Μαλί­κι, που επι­σκέ­φθη­κε τη χώρα μας. Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χαν ο Πρέ­σβης της Παλαι­στί­νης κ. Γιού­σεφ Ντόρκ­χομ και ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Ο κ. Αλ-Μαλί­κι ενη­μέ­ρω­σε την αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ για τα εγκλή­μα­τα που δια­πράτ­τει το κρά­τος του Ισρα­ήλ στη Λωρί­δα της Γάζας και γενι­κό­τε­ρα στα παλαι­στι­νια­κά εδά­φη, για τη γενο­κτο­νία κατά του άμα­χου πλη­θυ­σμού, ηλι­κιω­μέ­νων και παι­διών, για 132 μέρες, που άρχι­σε η ισραη­λι­νή επί­θε­ση στη Γάζα. Το κρά­τος του Ισρα­ήλ δια­πράτ­τει όλα τα εγκλή­μα­τα πολέ­μου και επι­βάλ­λε­ται να λογο­δο­τή­σει, ανέ­φε­ρε ο κ. Αλ-Μαλίκι.

Ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών του κρά­τους της Παλαι­στί­νης εξέ­φρα­σε την ευγνω­μο­σύ­νη της παλαι­στι­νια­κής ηγε­σί­ας και ευχα­ρί­στη­σε θερ­μά το ΚΚΕ για τη διαρ­κή έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη του και την απο­φα­σι­στι­κή του δρά­ση στο πλευ­ρό του παλαι­στι­νια­κού λαού, για τα δικαιώ­μα­τά του, για ελεύ­θε­ρη πατρίδα.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέ­φρα­σε την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη του στον αγώ­να του παλαι­στι­νια­κού λαού και ενη­μέ­ρω­σε τον κ. Αλ Μαλί­κι για την πολύ­μορ­φη δρά­ση του Κόμ­μα­τος, τον πρω­τα­γω­νι­στι­κό του ρόλο στις λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις σε όλη τη χώρα, τις κινη­το­ποι­ή­σεις της ΚΝΕ, τις παρεμ­βά­σεις του ΚΚΕ στη Βου­λή και την Ευρωβουλή.

Η πλειο­ψη­φία του ελλη­νι­κού λαού είναι στο πλευ­ρό του παλαι­στι­νια­κού λαού, τόνι­σε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και σημεί­ω­σε ότι το ΚΚΕ έχει καταγ­γεί­λει τη στά­ση της κυβέρ­νη­σης που στη­ρί­ζει το κρά­τος του Ισρα­ήλ στο έγκλη­μα, τη γενο­κτο­νία του λαού της Παλαι­στί­νης, ενώ παράλ­λη­λα συμ­με­τέ­χει σε στρα­τιω­τι­κές απο­στο­λές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στέλ­νει ελλη­νι­κή φρε­γά­τα στον πόλε­μο στην Ερυ­θρά Θάλασ­σα για να υπε­ρα­σπί­σει το ισραη­λι­νό κράτος.

Συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να, σημεί­ω­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν θα υπο­στεί­λου­με τη σημαία του αγώ­να μέχρι τη νίκη, τη λευ­τε­ριά της Παλαι­στί­νης, μέχρι την ίδρυ­ση και ανα­γνώ­ρι­ση ανε­ξάρ­τη­του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την ανα­το­λι­κή Ιερου­σα­λήμ, για να επι­κρα­τή­σει ειρή­νη στην περιο­χή που θα προ­ά­γει τα δικαιώ­μα­τα του λαού της Παλαι­στί­νης και των άλλων λαών.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο