Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ: Εντός εκτός και επί τα αυτά στην αντιλαϊκή στρατηγική

Αντι­δρά­σεις, στις οποί­ες αντα­να­κλώ­νται και οι δια­φο­ρε­τι­κοί πόλοι συμ­φε­ρό­ντων που εμπλέ­κο­νται με τον έναν ή τον άλλον τρό­πο στη δια­δι­κα­σία εκλο­γής νέου προ­έ­δρου στον ΣΥΡΙΖΑ, προ­κα­λεί η υπο­ψη­φιό­τη­τα του αμε­ρι­κα­νο­τρα­φέ­ντος επι­χει­ρη­μα­τία Στέ­φα­νου Κασ­σε­λά­κη, που­λέν του Τσί­πρα στις τελευ­ταί­ες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές. Θυμί­ζου­με ότι το Σάβ­βα­το 2 Σεπτέμ­βρη, ξεκι­νά η δια­δι­κα­σία του «Διαρ­κούς Συνε­δρί­ου» του ΣΥΡΙΖΑ και ανα­μέ­νε­ται να παρου­σιά­σουν όλοι οι υπο­ψή­φιοι τις θέσεις και προ­τά­σεις τους.

Τη στή­ρι­ξή τους στην υπο­ψη­φιό­τη­τα Κασ­σε­λά­κη έχουν δηλώ­σει η Δώρα Αυγέ­ρη, ο Πέτρος Παπ­πάς και ο Παύ­λος Πολά­κης. Ο γραμ­μα­τέ­ας της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Καλα­μα­τια­νός, είπε ότι «είναι μία υπο­ψη­φιό­τη­τα που μπο­ρεί να προ­σφέ­ρει. Ολοι οι υπο­ψή­φιοι κατα­θέ­τουν τις πολι­τι­κές πλατφόρμες».

Από την άλλη, η υπο­ψη­φιό­τη­τα Κασ­σε­λά­κη δίνει τη δυνα­τό­τη­τα σε κάποιους να εμφα­νι­στούν ως δήθεν «πραγ­μα­τι­κοί αρι­στε­ροί». Ετσι, στους κόλ­πους του ΣΥΡΙΖΑ εκδη­λώ­νο­νται αρνη­τι­κές αντι­δρά­σεις, όπως για παρά­δειγ­μα αυτή του Νίκου Φίλη. «Δεν έχου­με ανά­γκη από Μεσ­σί­ες κι έρχε­ται στην Ελλά­δα, όπως και διε­θνώς, το μοντέ­λο των πολι­τι­κών του Instagram», δήλω­σε χαρακτηριστικά.

Πάντως, τα όσα λέει ο Κασ­σε­λά­κης, είναι βγαλ­μέ­να από τις ίδιες τις αντι­λαϊ­κές δια­κη­ρύ­ξεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν απέ­χουν από όσα λένε οι υπό­λοι­ποι υπο­ψή­φιοι. Δηλα­δή: «Η χώρα μας έχει ανά­γκη από κρα­τι­κή ανα­συ­γκρό­τη­ση και κοι­νω­νι­κή ανα­συ­γκρό­τη­ση. Ολοι οι Ελλη­νες βλέ­πουν την κατά­στα­ση στο κρά­τος», επα­να­λαμ­βά­νο­ντας τα περί «ανα­συ­γκρό­τη­σης» του αντι­λαϊ­κού και αντι­δρα­στι­κού κρά­τους, παπα­γα­λί­ζο­ντας όσα εμφα­νί­ζουν ως …ρηξι­κέ­λευ­θες προ­τά­σεις όλα τα αστι­κά κόμματα.

Αντί­στοι­χα, αυτό που θα αντι­με­τω­πί­σει τάχα την ακρί­βεια στην Ενέρ­γεια είναι η… ελεύ­θε­ρη αγο­ρά, που δήθεν δεν υπάρ­χει, και η προ­ώ­θη­ση της «πρά­σι­νης» ανά­πτυ­ξης, για την εμπλο­κή λέει ότι «η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη είναι ανοι­χτή αλλά πρέ­πει να πλη­ρώ­σουν παρα­πά­νω η Αμε­ρι­κή και το ΝΑΤΟ γι’ αυτά που παρέ­χου­με», στη γνω­στή λογι­κή των «ανταλ­λαγ­μά­των» για να γίνει ο λαός στό­χος κ.ο.κ.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο