Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Το ΚΚΕ θα εξακολουθεί να στηρίζει το “Σπίτι του Αγωνιστή” — Τιμάμε τους πραγματικούς αγωνιστές της ζωής

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, επι­σκέ­φθη­κε σήμε­ρα το ίδρυ­μα περί­θαλ­ψης ηλι­κιω­μέ­νων αγω­νι­στών “Σπί­τι του Αγω­νι­στή” όπου αντάλ­λα­ξε ευχές για τη νέα χρο­νιά με τους φιλο­ξε­νού­με­νους και έκο­ψε την πρω­το­χρο­νιά­τι­κη πίτα.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας έγι­νε δεκτός με χει­ρο­κρο­τή­μα­τα κι ευχές, συνο­μί­λη­σε με όλους τους φιλο­ξε­νού­με­νους, ανά­με­σά τους η αγα­πη­μέ­νη ηθο­ποιός Μπέ­τυ Βαλά­ση και η Κατί­να Ζώρ­γιου — Μανι­τά­ρα, που υπήρ­ξε Ανθυ­πο­λο­χα­γός του ΔΣΕ.

Στο σύντο­μο χαι­ρε­τι­σμό του ο Δ. Κου­τσού­μπας, ευχή­θη­κε σε όλους «καλή χρο­νιά, να είναι ευτυ­χι­σμέ­νο το 2024 για το καλό του λαού μας”, για­τί όπως τόνι­σε “υπάρ­χουν πάρα πολ­λά προ­βλή­μα­τα, δύσκο­λες κατα­στά­σεις και στη χώρα μας, στην Ευρώ­πη, στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί πόλε­μοι μαί­νο­νται στη Μέση Ανα­το­λή, στην Ουκρα­νία, σε άλλες περιο­χές του κόσμου, οι λαοί δολο­φο­νού­νται για τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων, των μεγά­λων οικο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων και εμείς ακρι­βώς είμα­στε εδώ για να παλέ­ψου­με, για να εκφρά­σου­με την αλλη­λεγ­γύη μας να στα­μα­τή­σει αυτό το μακε­λειό των πολέ­μων, των επεμ­βά­σε­ων στις οποί­ες συμ­με­τέ­χει και η χώρα μας, για να ανοί­ξου­με έναν καλύ­τε­ρο δρό­μο για τους λαούς, για όλες τις ηλι­κί­ες των συναν­θρώ­πων μας, ιδιαί­τε­ρα για τα παι­διά και τα εγγό­νια μας».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετέ­φε­ρε στους φιλο­ξε­νού­με­νους του ιδρύ­μα­τος τον θερ­μό χαι­ρε­τι­σμό της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κόμ­μα­τος λέγο­ντας πως «ξέρε­τε ότι το ΚΚΕ τιμά, σέβε­ται και προ­σφέ­ρει ό, τι είναι δυνα­τό σε όλους εσάς, σε όλους όσοι πάλε­ψαν μία ζωή για τα ιδα­νι­κά του Κόμ­μα­τος, για τα ιδα­νι­κά της Αντί­στα­σης είτε στα χρό­νια της Κατο­χής είτε στα χρό­νια του Εμφυ­λί­ου και του Δημο­κρα­τι­κού Στρα­τού Ελλά­δας είτε στη συνέ­χεια τις δεκα­ε­τί­ες των μεγά­λων λαϊ­κών δημο­κρα­τι­κών αγώ­νων του λαού και της νεο­λαί­ας τη μετεμ­φυ­λια­κή περί­ο­δο, είτε ως αγω­νι­στές της πάλης ενά­ντια στη δικτα­το­ρία είτε τα τελευ­ταία 50 χρό­νια από το μετε­ρί­ζι των νέων λαϊ­κών ταξι­κών αγώ­νων σε συμπό­ρευ­ση, στο πλάι, μαζί με το ΚΚΕ.

Τιμά­με όλους εσάς που είστε πραγ­μα­τι­κά αγω­νι­στές της ζωής, αγω­νι­στές όχι μόνο στους ταξι­κούς πολι­τι­κούς αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κούς αγώ­νες, αλλά και ο καθέ­νας αγω­νι­στής στο δικό του μετε­ρί­ζι με βάση τη δου­λειά του, είτε στο εργα­τι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα είτε στο αγρο­τι­κό κίνη­μα όσοι ζήσα­τε στην επαρ­χία είτε στο κίνη­μα των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων είτε των καλ­λι­τε­χνών, όπως η αγα­πη­μέ­νη μας συντρό­φισ­σα η Μπέ­τυ Βαλά­ση, που είναι σήμε­ρα μαζί μας. Όλοι οι αγω­νι­στές έδω­σαν τα πάντα για το καλό αυτού του τόπου, όπως άλλω­στε και το ίδιο το ΚΚΕ πράτ­τει καθημερινά».

Τέλος, ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας δια­βε­βαί­ω­σε πως το ΚΚΕ θα εξα­κο­λου­θεί να στη­ρί­ζει το Ίδρυ­μα, το Σπί­τι του Αγω­νι­στή, έτσι ώστε να είναι λει­τουρ­γι­κό για να μπο­ρούν οι φιλο­ξε­νού­με­νοι να περ­νά­νε όσο γίνε­ται πιο όμορ­φα και ευχά­ρι­στα τις μέρες τους στο ίδρυμα.

Εκ μέρους του Ιδρύ­μα­τος τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλω­σό­ρι­σε ο Στέ­λιος Λάμπρου πρό­ε­δρος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου που τού πρό­σφε­ρε ένα συμ­βο­λι­κό δώρο — γού­ρι, για «καλή και αγω­νι­στι­κή χρονιά».

Στην αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ συμ­με­τέ­χουν ο Βασί­λης Δημό­που­λος μέλος της ΚΕ και ο Χρή­στος Κατσώ­της μέλος της ΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος στο Νότιο Τομέα.

Μετά την κοπή πίτας ακο­λού­θη­σε καλ­λι­τε­χνι­κό πρόγραμμα.

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο