Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, επι­κε­φα­λής αντι­προ­σω­πεί­ας του Κόμ­μα­τος, επι­σκέ­πτε­ται από σήμε­ρα έως τις 31 Μάρ­τη την Κύπρο.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα με τον Πρό­ε­δρο της Κυπρια­κής Δημο­κρα­τί­ας Νίκο Χρι­στο­δου­λί­δη. Στη συζή­τη­ση ανταλ­λά­χθη­καν από­ψεις για τις πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις στην Ελλά­δα και την Κύπρο, το Κυπρια­κό και τα ελλη­νο­τουρ­κι­κά, καθώς και για τις εξε­λί­ξεις στην ευρύ­τε­ρη περιοχή.

Μετά τη συνά­ντη­ση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκα­νε την ακό­λου­θη δήλωση:

«Στη συνά­ντη­σή μας με τον Πρό­ε­δρο της Κυπρια­κής Δημο­κρα­τί­ας εκφρά­σα­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον αγω­νι­ζό­με­νο κυπρια­κό λαό, για μια πατρί­δα ενιαία, ανε­ξάρ­τη­τη, ελεύ­θε­ρη, για ένα κρά­τος ‑κι όχι δύο κρά­τη- με μια κυριαρ­χία, μια διε­θνή προ­σω­πι­κό­τη­τα, μια ιθα­γέ­νεια, χωρίς ξένα στρα­τεύ­μα­τα και βάσεις, χωρίς κατο­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα, με το λαό νοι­κο­κύ­ρη στον τόπο του. Για­τί το κυπρια­κό πρό­βλη­μα είναι πρό­βλη­μα εισβο­λής και κατο­χής, και ιδιαί­τε­ρα φέτος που συμπλη­ρώ­νο­νται τα 50 χρό­νια από την τρα­γω­δία της Κύπρου.

Ανταλ­λά­ξα­με από­ψεις για την κατά­στα­ση στην Ελλά­δα, όπως και στην Κύπρο, για τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει ο ελλη­νι­κός λαός σε μια δύσκο­λη συγκυ­ρία, όπου υπάρ­χουν μεγά­λοι αντα­γω­νι­σμοί, μεγά­λες αντι­θέ­σεις, με τερά­στια οικο­νο­μι­κά προ­βλή­μα­τα στο λαό μας απ’ την ακρί­βεια και τον πλη­θω­ρι­σμό, με τους πολέ­μους να μαί­νο­νται στην περιο­χή μας, από την Ουκρα­νία μέχρι τη Μέση Ανα­το­λή. Επι­βε­βαιώ­σα­με την αλλη­λεγ­γύη μας ως ΚΚΕ στον κυπρια­κό λαό, αλλά και στους γει­το­νι­κούς λαούς, στο λαό της Παλαι­στί­νης που δολο­φο­νεί­ται βάναυ­σα από το κρά­τος του Ισρα­ήλ και σε όλους τους λαούς της περιο­χής και της Ευρώπης.

Στη μάχη για τις Ευρω­ε­κλο­γές το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνά­μεις για να ενι­σχυ­θεί, για να υπάρ­χει μια μεγα­λύ­τε­ρη συμπό­ρευ­ση, έτσι ώστε να ανοί­ξει ένας άλλος δρό­μος για την πατρί­δα μας, για τους λαούς, για την Ευρώ­πη. Να στεί­λου­με μήνυ­μα σε όλη την Ευρώ­πη ότι μπο­ρεί να υπάρ­ξει λαϊ­κή αντε­πί­θε­ση και να βρε­θεί διέ­ξο­δος στα αδιέ­ξο­δα που βιώ­νει ο ελλη­νι­κός λαός». 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε δια­δο­χι­κές συνα­ντή­σεις με τον πρό­ε­δρο του Κινή­μα­τος Οικο­λό­γων, Γιώρ­γο Περ­δί­κη, τον πρό­ε­δρο του ΔΗΚΟ, Νικό­λα Παπα­δό­πουλο και τον πρό­ε­δρο της ΔΗΠΑ, Μάριο Καρο­γιάν.

Στο επί­κε­ντρο των συζη­τή­σε­ων τέθη­καν οι πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις στην Ελλά­δα και την Κύπρο μπρο­στά και στις επερ­χό­με­νες Ευρω­ε­κλο­γές και τις τοπι­κές εκλο­γές που θα διε­ξα­χθούν στη Κύπρο, καθώς και ζητή­μα­τα που αφο­ρούν το Κυπριακό.

Οι επα­φές με τα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα της Κύπρου συνε­χί­ζο­νται αύριο με συνα­ντή­σεις με την πρό­ε­δρο της Κυπρια­κής Βου­λής και του ΔΗΣΥ, Αννί­τα Δημη­τρί­ου, τον πρό­ε­δρο της ΕΔΕΚ, Μαρί­νο Σιζό­που­λο και τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέ­φα­νο Στε­φά­νου.

Την Κυρια­κή 31 Μάρ­τη ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας θα μιλή­σει σε πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση που θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κύπρου του ΚΚΕ στη Λευκωσία.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επι­σκέ­πτε­ται την Κύπρο έως τις 31 Μάρτη.

Στην αντι­προ­σω­πεία του Κόμ­μα­τος συμ­με­τέ­χουν επί­σης ο Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βου­λευ­τής, ο Ζήσης Λυμπε­ρί­δης, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ, ο Γιάν­νης Μανου­σο­γιαν­νά­κης, μέλος της ΚΕ, η Σεμί­να Διγε­νή, βου­λευ­τής, και ο Παντε­λής Καλα­βρέ­ζος, μέλος του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ. Την αντι­προ­σω­πεία συνο­δεύ­ει επι­πλέ­ον ο Κώστας Γου­λιά­μος, τακτι­κό μέλος της Ευρω­παϊ­κής Ακα­δη­μί­ας Επι­στη­μών και Τεχνών και τέως πρύ­τα­νης του Ευρω­παϊ­κού Πανε­πι­στη­μί­ου Κύπρου.

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο