Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρτιζάν — Ολυμπιακός 69–74: Μεγάλη νίκη των “ερυθρόλευκων” στο Βελιγράδι _φωτο-Βίντεο

🏀🏀  Η αριστουργηματική κυκλοφορία της μπάλας 
είναι η επιτομή του “Bartzokas ball” για την EuroLeague

 

Με επι­μέ­ρους σκορ 10–28 στην 4η περί­ο­δο, στη “ Stark Arena” του Βελι­γρα­δί­ου, ο Ολυ­μπια­κός επέ­στρε­ψε από το ‑14 (52–38) και με ανα­τρο­πή πήρε νίκη-χρυ­σά­φι για την τετρά­δα, με 74–69, επί της Παρ­τι­ζάν, για την 32η αγω­νι­στι­κή της Euroleague.

Για 30λ επέ­τρε­πε στους παί­κτες του Ζέλι­μιρ Ομπρά­ντο­βιτς να έχουν τον έλεγ­χο ‑χάρη στην υπε­ρο­χή τους στα επι­θε­τι­κά ριμπά­ουντ- κι ενώ καί­γο­νταν κι εκεί­νοι για τη νίκη με στό­χο τη συμ­με­το­χή στα Play-In. Και μετά, ο Ολυ­μπια­κός… έπαι­ξε αυτό που ξέρει καλύ­τε­ρα… άμυνα!

Για να βάλει την υπο­γρα­φή του σε αυτό το τόσο σημα­ντι­κό «διπλό» για τους Πει­ραιώ­τες, ο Νάι­τζελ-Ουί­λιαμς Γκος, με 17 πόντους, 5 κλε­ψί­μα­τα, 3 ριμπά­ουντ και 3 ασίστ, στην καλύ­τε­ρη βρα­διά του με την ερυ­θρό­λευ­κη φανέλα.

Κίνη­ση «κλει­δί» να βάλει στο «4» τον αρχη­γό του Ολυ­μπια­κού, Κώστα Παπα­νι­κο­λά­ου (13π.), ο Γιώρ­γος Μπαρ­τζώ­κας σε μια βρα­διά που ο Άλεκ Πίτερς (3π. Με 0/3 τρί­πο­ντα) δεν τρα­βού­σε… Το χαμη­λό σχή­μα έκα­νε πιο κινη­τι­κούς τους παί­κτες της ομά­δας του Πει­ραιά στην άμυ­να και στις αλλα­γές, με απο­τέ­λε­σμα να έρθουν τα δια­δο­χι­κά κλε­ψί­μα­τα. Διψή­φιοι ήταν και οι Τόμας Ουό­καπ (11π.) και Αϊζέια Κέι­να­αν (10π.).

Ο φινα­λίστ της Euroleague τις δύο τελευ­ταί­ες χρο­νιές παρα­μέ­νει στο κλαμπ των υπο­ψή­φιων για το πλε­ο­νέ­κτη­μα έδρας στα πλέι οφ. Έφτα­σε το 20–12 και τώρα θέλει δύο νίκες ακό­μη, με Ερυ­θρό Αστέ­ρα στο Βελι­γρά­δι και με Φενερ­μπα­χτσέ μέσα στο ΣΕΦ στην 34η και τελευ­ταία αγω­νι­στι­κή της κανο­νι­κής περιόδου.

Η Παρ­τι­ζάν, σ΄ ένα ματς “ sold-out” ήδη από την περα­σμέ­νη ομά­δα, δεν τα κατά­φε­ρε και υπο­χώ­ρη­σε στο 14–18. Με 19 πόντους ο Κέβιν Πάντερ ήταν ο κορυ­φαί­ος παί­κτης των Σέρ­βων, 14 ο Καμίν­σκι, 13 ο Καμπό­κλο και 12 ο Ντοζίερ.

Στη “ Stark Arena” ταξί­δε­ψε μόνος του ο Νίκο­λα Μιλου­τί­νοβ για να βρε­θεί στο πλευ­ρό των συμπαι­κτών του. Ο Σέρ­βος σέντερ του Ολυ­μπια­κού θα προ­σπα­θή­σει να επι­στρέ­ψει στην αγω­νι­στι­κή δρά­ση απέ­να­ντι στον Ερυ­θρό Αστέ­ρα την ερχό­με­νη Πέμ­πτη (4/4, 20:00). Εκτός ήταν για τον Ολυ­μπια­κό και ο έτε­ρος Σέρ­βος σέντερ του, Φιλίπ Πετρούσεβ.

Τα δεκά­λε­πτα: 22–17, 40–30, 59–46, 69–74

  • ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Ζέλι­μιρ Ομπρά­ντο­βιτς): Αβρά­μο­βιτς, Κοπρί­βι­τσα, Πάντερ 19 (1), Σμάι­λα­γκιτς 3 (1), Νάνα­λι, Τρι­φού­νο­βιτς, Ντο­ζί­ερ 12 (1), Πονίτ­κα 8, Καμίν­σκι 14 (1), Καμπό­κλο 13 (1)
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώρ­γος Μπαρ­τζώ­κας): Ουό­καπ 11, Ουί­λιαμς-Γκος 17 (2), Ράιτ 6 (1), Κέι­να­αν 10 (2), Λαρεν­τζά­κης 3, Φαλ 7, Παπα­νι­κο­λά­ου 13 (1), Πίτερς 3, Σίκ­μα, Μακ­Κί­σικ 4

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο