Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης

Σε δήλω­σή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, για το αγρο­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στην «Agrotica» σημειώνει:

«Στη­ρί­ζου­με τους αγώ­νες και τα δίκαια αιτή­μα­τα των αγρο­τών για αφο­ρο­λό­γη­το πετρέ­λαιο και γενι­κό­τε­ρα για μέτρα μεί­ω­σης του κόστους της αγρο­τι­κής παρα­γω­γής, για κατώ­τε­ρες εγγυ­η­μέ­νες τιμές στον παρα­γω­γό πάνω από το κόστος παρα­γω­γής ώστε και να μένει καθα­ρό εισό­δη­μα και οι τιμές των προ­ϊ­ό­ντων να είναι προ­σι­τές στα λαϊ­κά νοικοκυριά.

Οι βιο­πα­λαι­στές γεωρ­γοί, κτη­νο­τρό­φοι, μελισ­σο­κό­μοι και αλιείς δίνουν έναν μεγά­λο αγώ­να επι­βί­ω­σης! Το κόστος παρα­γω­γής τους έχει εκτο­ξευ­θεί εξαι­τί­ας των αυξή­σε­ων σε πετρέ­λαιο, ρεύ­μα, λιπά­σμα­τα, ζωο­τρο­φές, ενώ εξα­να­γκά­ζο­νται να δια­θέ­τουν τα προ­ϊ­ό­ντα τους σε βιο­μη­χά­νους και μεγα­λε­μπό­ρους σε τιμές κάτω του κόστους.

Τα προ­βλή­μα­τα οξύν­θη­καν λόγω του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, όμως δεν είναι ούτε προ­σω­ρι­νά, ούτε συγκυ­ρια­κά, ούτε εισα­γό­με­να! Είναι ο μόνι­μος βρα­χνάς για τους αγρό­τες αφού όλες οι κυβερ­νή­σεις δια­χρο­νι­κά εφαρ­μό­ζουν τις κατευ­θύν­σεις της ΚΑΠ της ΕΕ και έχουν ως προ­τε­ραιό­τη­τα τα συμ­φέ­ρο­ντα των ομίλων».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο