Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΥΕ-ΕΔΥΕΘ: Εκδηλώσεις τιμής για τον Γρ. Λαμπράκη

Την Παρα­σκευή 22/5 συμπλη­ρώ­νο­νται 57 χρό­νια από τη δολο­φο­νία του αντι­προ­έ­δρου της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) Γρη­γό­ρη Λαμπράκη.

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Από παλιό­τε­ρο κάλε­σμα της ΕΕΔΥΕ

Logo EEDYE header

Σε ανα­κοί­νω­σή της η ΕΕΔΥΕ σημειώ­νει πως «οι αγώ­νες και η θυσία του έχουν συν­δε­θεί αδιάρ­ρη­κτα με τους αγώ­νες του λαού μας ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους, για την πολυ­πό­θη­τη ειρή­νη με κοι­νω­νι­κή δικαιο­σύ­νη και ισό­τη­τα όλων των ανθρώ­πων».
Τονί­ζει ότι η μεγα­λύ­τε­ρη τιμή στη μνή­μη του είναι η συνέ­χι­ση του αγώ­να για τα ιδα­νι­κά για τα οποία θυσιά­στη­καν αυτός και τόσοι άλλοι αγω­νι­στές του λαϊ­κού κινή­μα­τος, «να δυνα­μώ­σει η κοι­νή μας πάλη ενά­ντια στο σύστη­μα που γεν­νά την εκμε­τάλ­λευ­ση, τους αντα­γω­νι­σμούς, τους πολέ­μους και την προ­σφυ­γιά. Να ανοί­ξει ο δρό­μος για πραγ­μα­τι­κή ειρή­νη, φιλία, ευη­με­ρία, αμοι­βαία επω­φε­λή συνερ­γα­σία των λαών!».

1

Στο πλαί­σιο αυτό, την Παρα­σκευή στις 11.30 π.μ. αντι­προ­σω­πεία της ΕΕΔΥΕ θα κατα­θέ­σει στε­φά­νι στο Μνη­μείο του Γρ. Λαμπρά­κη στον Μαραθώνα.

Την ίδια μέρα η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Υφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης (ΕΔΥΕΘ) καλεί τις Επι­τρο­πές Ειρή­νης της πόλης, τους μαζι­κούς φορείς του λαού, της νεο­λαί­ας και των γυναι­κών, τις οργα­νώ­σεις του εργα­τι­κού κινή­μα­τος να πάρουν μέρος στην εκδή­λω­ση κατά­θε­σης στε­φά­νων στο Μνη­μείο του Λαμπρά­κη (δια­σταύ­ρω­ση Ερμού και Βενι­ζέ­λου), στις 12 μ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο