Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εμετικό σχόλιο από τον διορισμένο πρόεδρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου Ιωακείμ Γρυσπολάκη

Σε μια χυδαία, εμε­τι­κή ανάρ­τη­ση προ­χώ­ρη­σε ο πρώ­ην πρύ­τα­νης του Πολυ­τε­χνεί­ου Κρή­της και ομό­τι­μος καθη­γη­τής, Ιωα­κείμ Γρυσπολάκης.

Ο διο­ρι­σμέ­νος από την κ. Μεν­δώ­νη Πρό­ε­δρος του Αρχαιο­λο­γι­κού Μου­σεί­ου Ηρα­κλεί­ου δεν δίστα­σε να δηλώ­σει την… κατα­νό­η­ση του (!!!) για τα φασι­στοει­δή που καλούν σε αυτο­δι­κία απέ­να­ντι σε πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες στον Έβρο!

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, στην ανάρ­τη­ση του ο κ. Γρυ­σπο­λά­κης μας ενη­μέ­ρω­σε ναι μεν να δεν είναι υπέρ της αυτοδικίας…«όμως στην περί­πτω­ση της σύλ­λη­ψης λαθρο­με­τα­να­στών (σ.σ.: εννο­εί “απα­γω­γή”) δεν μπο­ρεί παρά να δια­τυ­πώ­σει δημο­σί­ως την κατα­νό­η­ση και συμπα­ρά­στα­σή του».

Ακο­λου­θεί η ανάρ­τη­σή του (την οποία, ως φαί­νε­ται, απέ­συ­ρε μετά την κατακραυγή):

Δεν ειμαι υπερ της αυτο­δι­κιας. Η μονη νομι­μη βια ειναι αυτη, που ασκει­ται απο την Πολι­τεια στο πλαι­σιο του Συνταγ­μα­τος και των νομων.

Ομως, στην περι­πτω­ση της συλ­λη­ψης λαθρο­με­τα­να­στων, οι οποιοι ευθυ­νο­νται για πυρ­κα­γιες, κλο­πες και αλλες μη συν­νο­μες πρα­ξεις στον Εβρο, απο πολι­τες, που βλε­πουν τις περιου­σιες τους να αφα­νι­ζο­νται, δεν μπο­ρω παρα να δια­τυ­πω­σω δημο­σιως την κατα­νοη­ση και συμπα­ρα­στα­ση μου.

Ο Ιωα­κείμ Γρυ­σπο­λά­κης διο­ρί­στη­κε Πρό­ε­δρος στο Αρχαιο­λο­γι­κό Μου­σείο Ηρα­κλεί­ου από τη Λίνα Μεν­δώ­νη το 2023.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο