Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟΔΥ: 33 νέα κρούσματα Covid-19 στη χώρα

Συνο­λι­κά, 33 νέα κρού­σμα­τα κορω­νοϊ­ού ανα­κοι­νώ­θη­καν σήμε­ρα 8 Iου­λί­ου από τον Εθνι­κό Οργα­νι­σμό Δημό­σιας Υγεί­ας (ΕΟΔΥ) και κανέ­νας νέος θάνα­τος το τελευ­ταίο 24ωρο.

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση και τα στοι­χεία του ΕΟΔΥ:

Τα στοι­χεία που παρου­σιά­ζο­νται αφο­ρούν περι­στα­τι­κά από την επι­δη­μιο­λο­γι­κή επι­τή­ρη­ση της νόσου από το νέο κορω­νο­ϊό (COVID19), με βάση τα δεδο­μέ­να που έχουν δηλω­θεί στον ΕΟΔΥ και κατα­γρα­φεί μέχρι τις 08 Ιου­λί­ου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργα­στη­ρια­κά επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα της νόσου είναι 33, εκ των οποί­ων τα 21 εντο­πί­στη­καν κατό­πιν ελέγ­χων στις πύλες εισό­δου τις χώρας. Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των ανέρ­χε­ται σε 3622 (ημε­ρή­σια μετα­βο­λή +0.9%), εκ των οποί­ων 54.7% άνδρες. Δεν έχει κατα­γρα­φεί κανέ­νας νέος θάνα­τος ασθε­νούς με COVID-19, ενώ από την έναρ­ξη της επι­δη­μί­ας έχουν κατα­γρα­φεί συνο­λι­κά 193 θάνα­τοι. Η μέση ηλι­κία των ασθε­νών που απε­βί­ω­σαν είναι 76 έτη.

Αύξηση των δειγματοληπτικών τεστ στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα

Στην αύξη­ση και την επέ­κτα­ση των δειγ­μα­το­λη­πτι­κών τεστ σε όλους τους του­ρί­στες — επι­σκέ­πτες ανε­ξαρ­τή­τως της χώρας προ­έ­λευ­σης, που εισέρ­χο­νται στη χώρα μας από το συνο­ρια­κό φυλά­κιο του Προ­μα­χώ­να, προ­χω­ρούν τα κλι­μά­κια του ΕΟΔΥ σε μια προ­σπά­θεια να ελέγ­ξουν στο μέγι­στο δυνα­τό βαθ­μό την μετά­δο­ση και δια­σπο­ρά του κορονοϊού.

Σύμ­φω­να με τα στε­λέ­χη του αστυ­νο­μι­κού τμή­μα­τος Προ­μα­χώ­να οι έλεγ­χοι που πραγ­μα­το­ποιού­νται φτά­νουν πλέ­ον στο 90% των επι­σκε­πτών που εισέρ­χο­νται στην Ελλά­δα, αν και τα τελευ­ταία 24ωρα η κίνη­ση των διερ­χό­με­νων αυτο­κί­νη­των είναι ιδιαι­τέ­ρα μικρή σε σύγκρι­ση με τις προη­γού­με­νες μέρες.

Ωστό­σο, η εκτί­μη­ση των αστυ­νο­μι­κών αρχών του Προ­μα­χώ­να είναι από την Παρα­σκευή η κίνη­ση των αυτο­κι­νή­των ανα­μέ­νε­ται να αυξη­θεί λόγω του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου και σύμ­φω­να με τα νέα δεδο­μέ­να θα γίνο­νται δειγ­μα­το­λη­πτι­κοί έλεγ­χοι που θα καλύ­πτουν σχε­δόν το σύνο­λο των επι­σκε­πτών που θα μπαί­νουν στη χώρα. Η επι­κεί­με­νη αυτή αύξη­ση είναι πιθα­νό να προ­κα­λέ­σει καθυ­στε­ρή­σεις τόσο στο δια­βα­τη­ρια­κό όσο και στον υγειο­νο­μι­κό έλεγ­χο που θα πραγματοποιείται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο