Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟ ΚΚΕ: «Κόντρα στη συκοφαντία, αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη για τερματισμό της σφαγής και της κατοχής»

Στη συζή­τη­ση για τα «συμπε­ρά­σμα­τα του Ευρω­παϊ­κού Συμ­βου­λί­ου και την ανθρω­πι­στι­κή κρί­ση στη Γάζα» στην ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στις Βρυ­ξέλ­λες, παρε­νέ­βη η ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα του ΚΚΕ.

Στην ομι­λία του, ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος, τόνι­σε σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, τα εξής:

«30 μέρες σφυ­ρο­κο­πεί­ται η Λωρί­δα της Γάζας, το κατο­χι­κό Ισρα­ήλ εξο­λο­θρεύ­ει τον Παλαι­στι­νια­κό λαό. Στη Δ. Όχθη σκο­τώ­νει, εκτο­πί­ζει και βιαιο­πρα­γεί, σε ένα πραγ­μα­τι­κό καθε­στώς απαρτ­χάιντ. Και όπως απο­φά­σι­σε το Συμ­βού­λιο, η ΕΕ συνε­χί­ζει να στη­ρί­ζει πολι­τι­κά, οικο­νο­μι­κά, στρα­τιω­τι­κά το Ισρα­ήλ και ανα­γνω­ρί­ζει προ­κλη­τι­κά …“δικαί­ω­μα αυτο­ά­μυ­νας” στον κατακτητή.

ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, έχουν τερά­στιες ευθύ­νες για την υπο­στή­ρι­ξη της σφα­γής του Παλαι­στι­νια­κού λαού και των παι­διών του από το Ισρα­ήλ. Εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι σε όλο τον κόσμο που δια­δη­λώ­νουν ενά­ντια στη σφα­γή και την κατο­χή, με απα­ρά­δε­κτο και συκο­φα­ντι­κό τρό­πο χαρα­κτη­ρί­ζο­νται ‘φιλο­τρο­μο­κρά­τες’, ‘αντι­ση­μί­τες’, ξυλο­κο­πού­νται και συλ­λαμ­βά­νο­νται. Ενώ το ισραη­λι­νό κρά­τος μεθο­δεύ­ει τον εκτο­πι­σμό των Παλαι­στι­νί­ων από τη Γάζα, προ­ω­θεί­ται το νέο αντι­δρα­στι­κό ‘σύμ­φω­νο Μετα­νά­στευ­σης’, με τα κρά­τη-μέλη να παγώ­νουν το άσυ­λο στους Παλαι­στί­νιους πρό­σφυ­γες, να χτί­ζουν ‘δομές-φυλα­κές’ σε τρί­τες χώρες, να παρα­βιά­ζουν τα δικαιώ­μα­τα προ­σφύ­γων-μετα­να­στών κλι­μα­κώ­νο­ντας την καταστολή».

«Η Ιστο­ρία έχει μία σωστή πλευ­ρά, της αντί­στα­σης και πάλης του παλαι­στι­νια­κού λαού για στα­μά­τη­μα της σφα­γής στη Γάζα, τέλος της παρά­νο­μης κατο­χής κι εποι­κι­σμών, ανε­ξάρ­τη­το, βιώ­σι­μο Παλαι­στι­νια­κό κρά­τος στα σύνο­ρα του 1967, με πρω­τεύ­ου­σα την Αν. Ιερου­σα­λήμ, δίπλα στο Ισρα­ήλ, για επι­στρο­φή των προ­σφύ­γων, απε­λευ­θέ­ρω­ση των πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων» υπο­γράμ­μι­σε, κατα­λή­γο­ντας στην ομι­λία του, ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο