Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Γ. Μαρίνος: Ο λαός να καταδικάσει την πολιτική ΕΕ — κυβερνήσεων με κριτήριο την κατάσταση στην Υγεία (VIDEO)

Τον ταξι­κό, αντι­λαϊ­κό χαρα­κτή­ρα όλων των μέχρι τώρα κυβερ­νή­σε­ων όσον αφο­ρά την Υγεία απο­κα­λύ­πτει η Επε­ρώ­τη­ση του ΚΚΕ, όπως τόνι­σε στην αρχή της ομι­λί­ας του ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιώρ­γος Μαρί­νος στη συζή­τη­ση της Επί­και­ρης Επε­ρώ­τη­σης του ΚΚΕ για την Υγεία στην Ολο­μέ­λεια.

Ανέ­δει­ξε το γεγο­νός ότι η Υγεία του λαού αντι­με­τω­πί­ζε­ται ως κόστος, με τον λαό να έχει ήδη πλη­ρώ­σει για την υγεία του από την αβά­στα­χτη φορο­λο­γία και τώρα να καλεί­ται να πλη­ρώ­σει περισ­σό­τε­ρα για υπο­βαθ­μι­σμέ­νες υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας, ενώ ταυ­τό­χρο­να έχουν δια­τε­θεί δισ. ευρώ στο ΝΑΤΟ και στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέμους.

Σημεί­ω­σε, ακό­μα, το γεγο­νός ότι ενώ ήδη πλη­ρώ­νουν υψη­λή συμ­με­το­χή για τα φάρ­μα­κά τους οι ασθε­νείς, τώρα «χαρα­τσώ­νο­νται» παρα­πά­νω. Τόνι­σε ότι με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων θέριε­ψαν οι ιδιω­τι­κοί όμι­λοι και ενι­σχύ­θη­καν ιδιω­τι­κά κρι­τή­ρια και εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση νοσο­κο­μεί­ων, με απο­τέ­λε­σμα τις εικό­νες εντα­τι­κο­ποί­η­σης του υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού, τις ελα­στι­κές σχέ­σεις εργα­σί­ας, την έντα­ση της ανα­σφά­λειας, λέγο­ντας, χαρα­κτη­ρι­στι­κά, πως αυτό είναι το νέο ΕΣΥ.

«Η κατά­στα­ση θα χει­ρο­τε­ρεύ­ει», υπο­γράμ­μι­σε και ανα­φέρ­θη­κε στα απο­γευ­μα­τι­νά χει­ρουρ­γεία επί πλη­ρω­μή με τιμο­κα­τά­λο­γο και πλα­σιέ τον υπουρ­γό Υγεί­ας, τα οποία νομι­μο­ποιούν το φακε­λά­κι. Μάλι­στα, όπως επι­σή­μα­νε, ότι με τα επί πλη­ρω­μή απο­γευ­μα­τι­νά χει­ρουρ­γεία η κυβέρ­νη­ση ονο­μά­ζει «επι­λο­γή» την αθλιό­τη­τα οι ασθε­νείς να μπαί­νουν στο δίλημ­μα «θα περι­μέ­νε­τε μέχρι να βγει η ψυχή σας ή θα πληρώσετε».

Μιλώ­ντας για την κατά­στα­ση της Υγεί­ας στη Στε­ρεά Ελλά­δα και στην Εύβοια στά­θη­κε στα Κέντρα Υγεί­ας «που φυτο­ζω­ούν» και στις κινη­το­ποι­ή­σεις που στέλ­νουν το μήνυ­μα ότι «δεν πάει άλλο» με τις κλει­στές χει­ρουρ­γι­κές αίθου­σες, την έλλει­ψη προ­σω­πι­κού, τις κενές θέσεις εργα­σί­ας, τα περι­στα­τι­κά, όπως αυτό που ανέ­φε­ρε ο βου­λευ­τής με τους δύο νεκρούς στο Μαντού­δι, επει­δή δεν υπήρ­χε ασθε­νο­φό­ρο. «Να δώσε­τε απα­ντή­σεις!», τόνι­σε και ανα­φε­ρό­με­νος στην κυβέρ­νη­ση, υπο­γράμ­μι­σε ότι επα­να­παύ­ε­ται στις δάφ­νες της.

Η κατά­στα­ση στην Υγεία να γίνει κρι­τή­ριο να δυνα­μώ­σει τον αγώ­να του ο λαός, να κατα­δι­κά­σει την πολι­τι­κή της ΕΕ και των κυβερ­νή­σε­ων, να διεκ­δι­κή­σει και να ενι­σχύ­σει μαζι­κά το ΚΚΕ στους δρό­μους του αγώ­να και στις Ευρω­ε­κλο­γές, επι­σή­μα­νε, στο τέλος, της ομι­λί­ας του ο Γ. Μαρίνος.

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο