Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Γ. Δελής: Σε όλη την Ανατολική Μακεδονία — Θράκη δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι Παιδιατρικής ΜΕΘ (VIDEO)

Τα προ­βλή­μα­τα στην υγεία είναι απο­τέ­λε­σμα της δια­χρο­νι­κής πολι­τι­κής που υλο­ποιεί­ται από όλες τις αστι­κές κυβερ­νή­σεις, μια πολι­τι­κή που λέγε­ται «νέο ΕΣΥ» και υλο­ποιεί­ται τώρα από την ΝΔ υπό την αιγί­δα της ΕΕ τόνι­σε ο Γιάν­νης Δελής βου­λευ­τής του ΚΚΕ μιλώ­ντας στη συζή­τη­ση της Επί­και­ρης Επε­ρώ­τη­σης του Κόμ­μα­τος για τις οδυ­νη­ρές συνέ­πειες της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής στην Υγεία.

Σημεί­ω­σε ότι στη Θεσ­σα­λο­νί­κη το 40% των χει­ρουρ­γι­κών αιθου­σών δε λει­τουρ­γεί για­τί δεν υπάρ­χει προ­σω­πι­κό. Σε όλη τη Βόρεια Ελλά­δα υπάρ­χουν μόνο 10 κλί­νες ΜΕΘ για παι­διά με απο­τέ­λε­σμα πολ­λά παι­διά να δια­κο­μί­ζο­νται στην Αθή­να. Σε όλη την Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία — Θρά­κη, σε 5 νομούς, δεν υπάρ­χει ούτε ένα κρεβ­βά­τι παι­δια­τρι­κής ΜΕΘ. «Το βρί­σκε­τε δίκαιο αυτό;» σημείωσε.

Ανα­φέρ­θη­κε στην διά­λυ­ση της ΠΦΥ φέρ­νο­ντας ως χαρα­κτη­ρι­στι­κό παρά­δειγ­μα ότι στο νομό Θεσ­σα­λο­νί­κης, υπάρ­χουν μόλις 20 παιδίατροι.

Ο Γ. Δελής τόνι­σε ότι το ΚΚΕ στη­ρί­ζει με όλες του τις δυνά­μεις τις κινη­το­ποι­ή­σεις των υγειο­νο­μι­κών που μαζί με τους άλλους εργα­ζό­με­νους ζητούν γεν­ναία χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό και μαζι­κή ενί­σχυ­ση σε προ­σω­πι­κό και εξοπλισμό.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι δύο δρό­μους ανά­πτυ­ξης έχει μπρο­στά του ο λαός. Τον δρό­μο που θα έχει ως κρι­τή­ριο την ικα­νο­ποί­η­ση των δικών του ανα­γκών ή τον δρό­μο που αντι­με­τω­πί­ζει την υγεία ως εμπόρευμα.

«Δε θα στα­μα­τή­σου­με ως ΚΚΕ να λέμε ότι οι εργα­ζό­με­νοι πρέ­πει να αντι­στοι­χή­σουν τις διεκ­δι­κή­σεις τους με τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες τους» τόνι­σε ο Γ. Δελής και για αυτό απαι­τεί­ται ενιαίο σύγ­χρο­νο απο­κλει­στι­κά κρα­τι­κό και δωρε­άν σύστη­μα υγείας,πανελλαδικά ανα­πτυγ­μέ­νο με κεντρι­κό σχε­δια­σμό, πλή­ρως και επαρ­κώς χρη­μα­το­δο­τού­με­νο από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό και κατάρ­γη­ση κάθε επι­χει­ρη­μα­τι­κής δραστηριότητας.

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο