Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιμένουν στην αποθέωση της ατομικής ευθύνης ενώ τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία

Απο­θέ­ω­ση της ατο­μι­κής ευθύ­νης και σήμε­ρα κατά την ενη­μέ­ρω­ση για τον κορο­νο­ϊό μετά και την εκτό­ξευ­ση των κρου­σμά­των που έφτα­σε τα 1259 και τους δια­σω­λη­νω­μέ­νους στις ΜΕΘ σε 102, την ώρα που «κραυ­γά­ζουν» τα κενά στα μέτρα σε χώρους δου­λειάς, σχο­λεία και Μέσα Μαζι­κής Μεταφοράς.

Για μια ακό­μη φορά η λογι­κή κόστους — οφέ­λους και το κρι­τή­ριο μέτρων που ωφε­λούν το κεφά­λαιο ανα­δεί­χθη­καν στην σημε­ρι­νή ενη­μέ­ρω­ση. Η κυβέρ­νη­ση συνε­χί­ζει την καρα­μέ­λα της ατο­μι­κής ευθύ­νης, με κύριο στό­χο να απο­κρύ­ψει τις σοβα­ρές ευθύ­νες της για τη μη λήψη ουσια­στι­κών μέτρων, παρά τα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα — «λάστι­χο» στους χώρους εργα­σί­ας με τα πολ­λά κρού­σμα­τα ειδι­κά σε μεγά­λους εργα­σια­κούς χώρους, τις σχο­λι­κές τάξεις με 25 και άνω παι­διά και τις απα­ρά­δε­κτες εικό­νες συνω­στι­σμού σε Μέσα Μαζι­κής Μεταφοράς.

«Η προ­σω­πι­κή επι­λο­γή του καθε­νός θα παί­ξει καθο­ρι­στι­κό ρόλο» ισχυ­ρί­στη­κε ο καθη­γη­τής Σ. Τσιό­δρας προ­σθέ­το­ντας ότι «η μάσκα είναι η μονα­δι­κή μας επι­λο­γή αυτή τη στιγ­μή». Υπο­στή­ρι­ξε μάλι­στα ότι στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς «είναι αδύ­να­τον να επεν­δύ­σου­με σε μεγα­λύ­τε­ρη άνε­ση αυτή τη στιγ­μή» και προ­έ­τρε­ψε τον κόσμο να …απο­φύ­γει το συνωστισμό.

Στο ίδιο μήκος κύμα­τος και ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Ν. Χαρ­δα­λιάς έκα­νε λόγο για κανέ­να εφη­συ­χα­σμό — καμία χαλά­ρω­ση στην πιστή τήρη­ση μέτρων.

Κατά την ενη­μέ­ρω­ση επι­ση­μάν­θη­κε ότι η παν­δη­μία, παγκό­σμια, βρί­σκε­ται σε έξαρ­ση, ωστό­σο έγι­νε ξεκά­θα­ρο ότι στην Ελλά­δα το σύστη­μα υγεί­ας πιέ­ζε­ται. Και αντί η κυβέρ­νη­ση να πάρει όλα τα μέτρα, αντί να υλο­ποι­ή­σει τα αιτή­μα­τα των υγειο­νο­μι­κών που κάνουν λόγο για προ­σλή­ψεις, για μονι­μο­ποι­ή­σεις και για επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα ο υφυ­πουρ­γός υγεί­ας Β. Κοντο­ζα­μά­νης δήλω­σε «κάνου­με την δου­λειά που πρέ­πει να κάνου­με, ανα­δια­τάσ­σου­με δυνά­μεις» βαφτί­ζο­ντας έτσι τις μετα­κι­νή­σεις νοσο­κο­μεια­κών για­τρών. Ωστό­σο οι καταγ­γε­λί­ες είναι συνε­χείς για τα ελλι­πή μέτρα προ­στα­σί­ας του προ­σω­πι­κού και των ασθε­νών στις μονά­δες Υγείας.

Ο Νίκος Χαρ­δα­λιάς ανέ­φε­ρε πως από την Πέμ­πτη 29 Οκτώ­βρη στις 6 το πρωί, ισχύ­ουν τα εξής: Οι ΠΕ Ιωαν­νί­νων και Σερ­ρών ανε­βαί­νουν επί­πε­δο και γίνο­νται «κόκ­κι­νες». Η Νάξος και η Ροδό­πη, ανε­βαί­νουν στο πορ­το­κα­λί επί­πε­δο 3, από το κίτρι­νο του επι­πέ­δου 2. Η Δρά­μα επί­σης ανε­βαί­νει στο επί­πε­δο 2, από το επί­πε­δο 1.

Πηγή: 902.gr

gigien3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο