Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιστολική ψήφος — Γ. Γκιόκας: Να αποσυρθεί το επικίνδυνο νομοσχέδιο που εγείρει και θέματα αντισυνταγματικότητας

Την από­συρ­ση του νομο­σχε­δί­ου για την επι­στο­λι­κή ψήφο ζήτη­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιάν­νης Γκιό­κας, εκτι­μώ­ντας ότι είναι ένα επι­κίν­δυ­νο μέτρο που εγεί­ρει και θέμα­τα αντισυνταγματικότητας.

Μιλώ­ντας στην έναρ­ξη της συζή­τη­σης του νομο­σχε­δί­ου στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής, το μεση­μέ­ρι της Δευ­τέ­ρας, κατήγ­γει­λε ότι η κυβέρ­νη­ση φέρ­νει αυτό το νομο­σχέ­διο και με τη συναί­νε­ση των κομ­μά­των ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που στη­ρί­ζουν την απα­ρά­δε­κτη πρακτική.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι σε αντί­θε­ση με τη θέση της κυβέρ­νη­σης, η έκθε­ση της Επι­στη­μο­νι­κής έκθε­σης της Βου­λής που αναρ­τή­θη­κε την Παρα­σκευή μετά την λήξη των συνε­δριά­σε­ων των Επι­τρο­πών, δια­πι­στώ­νει δύο πολύ σοβα­ρές παρα­δο­χές και εκθέ­τει την κυβέρ­νη­ση: η πρώ­τη είναι ότι το άρθρο 51 του Συντάγ­μα­τος που αφο­ρά την εκλο­γή των βου­λευ­τών, έχει εφαρ­μο­γή και για τις Ευρω­ε­κλο­γές, σε αντί­θε­ση με αυτά που έλε­γε η κυβέρ­νη­ση. Η δεύ­τε­ρη παρα­δο­χή της Εκθε­σης, θέτει ζητή­μα­τα παρα­βί­α­σης της μυστι­κό­τη­τας της ψήφου, της αρχής της ταυ­τό­χρο­νης διε­νέρ­γειας των εκλο­γών, όπως είχε επι­ση­μά­νει και το ΚΚΕ.

https://ekdoseis-atexnos.gr/book/%cf%84%ce%bf-%ce%ad%cf%80%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%ad%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%8a-%ce%b1%cf%86%ce%b7%ce%b3%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%b9/

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο