Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιταχύνονται τα «παζάρια» υπό νατοϊκή εποπτεία: «Κλείδωσε» συνάντηση Μητσοτάκη — Ερντογάν στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ

Επι­τα­χύ­νο­νται των «παζά­ρια» υπό ΝΑΤΟι­κή επο­πτεία και η δρο­μο­λό­γη­ση επι­κίν­δυ­νων εξε­λί­ξε­ων για τα ελλη­νι­κά κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα στο όνο­μα της «επα­νεκ­κί­νη­σης των ελλη­νο­τουρ­κι­κών σχέσεων».

Σε αυτό το πλαί­σιο, όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε σήμε­ρα από τον κυβερ­νη­τι­κό εκπρό­σω­πο, Παύ­λο Μαρι­νά­κη, ο Έλλη­νας πρω­θυ­πουρ­γός, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, και ο πρό­ε­δρος της Τουρ­κί­ας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, θα έχουν συνά­ντη­ση στο περι­θώ­ριο της Γενι­κής Συνέ­λευ­σης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρ­κη, στις 18–20 Σεπτέμ­βρη.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι Μητσο­τά­κης και Ερντο­γάν είχαν συνα­ντη­θεί και τον περα­σμέ­νο Ιού­λη, στο περι­θώ­ριο της Συνό­δου του ΝΑΤΟ στο Βίλ­νιους, όπου είχε συμ­φω­νη­θεί η ανα­βάθ­μι­ση των διε­ρευ­νη­τι­κών επα­φών σε επί­πε­δο ΥΠΕΞ και πλέ­ον Γιώρ­γος Γερα­πε­τρί­της και Χακάν Φιντάν έχουν πάρει τη σκυ­τά­λη για να τρέ­ξουν τη «βαριά» ατζέ­ντα των Ελληνοτουρκικών.

Οι δύο υπουρ­γοί θα συνα­ντη­θούν στις 5 Σεπτέμ­βρη στην Άγκυ­ρα και στην ατζέ­ντα της συνά­ντη­σης θα είναι και η προ­ε­τοι­μα­σία του Ανώ­τα­του Συμ­βου­λί­ου Συνερ­γα­σί­ας που προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται για το τέλος του 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο