Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ: Εγκληματικές οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ για τα ναυάγια

Τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες των ελλη­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων αλλά και της ΕΕ για τις συνε­χείς τρα­γω­δί­ες στο Αιγαίο με τον πνιγ­μό μετα­να­στών και προ­σφύ­γων καταγ­γέλ­λει η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ με αφορ­μή τα δύο νέα ναυά­για σήμε­ρα, σε Σάμο και Λέσβο με πέντε νεκρούς.

Ανα­λυ­τι­κά, η ΤΕ Λέσβου επισημαίνει:

«Όσο δεν υλο­ποιού­νται οι προ­τά­σεις του ΚΚΕ για το Προ­σφυ­γι­κό, οι τρα­γω­δί­ες δεν θα έχουν τελειωμό.

Τα δύο νέα πολύ­νε­κρα ναυά­για ανοι­χτά της Λέσβου και της Σάμου προ­κα­λούν για άλλη μια φορά αισθή­μα­τα θλί­ψης για τους αδι­κο­χα­μέ­νους και οργής για τους ενόχους.

Οι ευθύ­νες της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης αλλά και όλων των προη­γού­με­νων που έβα­λαν φαρ­διά πλα­τιά την υπο­γρα­φή τους στην αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή πολι­τι­κή της ΕΕ και ταυ­τό­χρο­να πρω­το­στά­τη­σαν και συνε­χί­ζουν να πρω­το­στα­τούν στην εφαρ­μο­γή των ΝΑΤΟι­κών σχε­δια­σμών στην περιο­χή είναι τερά­στιες. Είναι αυτοί οι σχε­δια­σμοί που κατα­δι­κά­ζουν τους λαούς στη φτώ­χεια και την προσφυγιά.

Καλού­με τον λαό της Λέσβου να μη συμ­βι­βα­στεί με την κανο­νι­κό­τη­τα του θανά­του ξερι­ζω­μέ­νων ανθρώ­πων και την καθη­με­ρι­νό­τη­τα των πολύ­νε­κρων ναυαγίων.

  • Να στη­θούν τώρα επι­τρο­πές ασύ­λου στην Τουρκία.
  • Να απε­γκλω­βι­στούν άμε­σα πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες από τα νησιά και την ενδοχώρα.
  • Να στα­μα­τή­σει η εμπλο­κή της χώρας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και τους πολέ­μους που φέρ­νουν τερά­στιους κιν­δύ­νους για τον λαό και προ­κα­λούν τον ξερι­ζω­μό εκα­τομ­μυ­ρί­ων ανθρώπων.
  • Να μη γίνουν τα νησιά μας απο­θή­κες ψυχών. Να στα­μα­τή­σει η κατα­σκευή νέων δομών και να κλεί­σουν οι υπάρχουσες».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο