Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΠ Θεσσαλίας ΚΚΕ: Θα πέσει στο κενό η προσπάθεια για ψεύτικες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε περιοχές της Θεσσαλίας για να κρυφτούν οι ευθύνες

«Η προ­σπά­θεια να δημιουρ­γη­θούν ψεύ­τι­κες αντι­πα­ρα­θέ­σεις ανά­με­σα σε περιο­χές της Θεσ­σα­λί­ας για να κρυ­φτούν οι ευθύ­νες θα πέσει στο κενό!» τονί­ζει η Επι­τρο­πή Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ σχο­λιά­ζο­ντας την ανταλ­λα­γή κατη­γο­ριών για τις ευθύ­νες και τον «καυ­γά» που έχει ξεσπά­σει μετα­ξύ της Περι­φέ­ρειας Θεσ­σα­λί­ας και δημάρ­χων στις πλημ­μυ­ρι­σμέ­νες περιοχές.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Η ανυ­παρ­ξία ολο­κλη­ρω­μέ­νης αντι­πλημ­μυ­ρι­κής προ­στα­σί­ας και πρό­λη­ψης με τον ενιαίο σχε­δια­σμό και υλο­ποί­η­ση των απα­ραί­τη­των αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων, ως απο­τέ­λε­σμα της εγκλη­μα­τι­κής για τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα πολι­τι­κής που έχουν εφαρ­μό­σει όλες οι αστι­κές κυβερ­νή­σεις, οδη­γεί τελι­κά στη λογι­κή του “μικρό­τε­ρου κακού”. Γίνε­ται επι­λο­γή ποιος δεν θα πνι­γεί όπως παλιό­τε­ρα στην παν­δη­μία στην δια­λο­γή ασθε­νών ποιος θα δια­σω­λη­νω­θεί, όπως στις πυρ­κα­γιές ποιος δεν θα καεί.

Το επι­χεί­ρη­μα “δεν μπο­ρού­με να τους σώσου­με όλους” είναι χυδαίο και προ­σβλη­τι­κό. Αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται και από τις απο­κα­λύ­ψεις για το αν έγι­ναν παρεμ­βά­σεις σε φράγ­μα­τα και αλλού , προκει­μέ­νου να διο­χε­τευ­τούν τα ορμη­τι­κά νερά στην ύπαι­θρο και όχι στις πόλεις (παρ’ολο που ούτε αυτές γλί­τω­σαν όπως απο­δει­κνύ­ουν οι πλημ­μυ­ρι­σμέ­νες συνοι­κί­ες της Λάρι­σας , του Βόλου, των Τρι­κά­λων αλλά και της Καρδίτσας).

Εκεί οδη­γεί η πολι­τι­κή υπέρ των κερ­δών των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων που θεω­ρεί κόστος την προ­στα­σία της ζωής μας προ­κει­μέ­νου, που θεω­ρεί κόστος τα δικαιώ­μα­τα και τις ανά­γκες μας. Η σαπί­λα του συστή­μα­τος και του κρά­τους τους σε όλο της το μεγαλείο.

Οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, της περι­φε­ρεια­κής αρχής των δημάρ­χων της περιο­χής, είναι τερά­στιες αλλά και των συνυ­πεύ­θυ­νων κομ­μά­των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που κυβέρ­νη­σαν και υπη­ρε­τούν αυτή την πολι­τι­κή. Για αυτό απαι­τεί­ται η μαζι­κή κατα­δί­κη τους.

Η προ­σπά­θεια να δημιουρ­γη­θούν ψεύ­τι­κοι δια­χω­ρι­σμοί και αντι­πα­ρα­θέ­σεις ανά­με­σα σε περιο­χές της Θεσ­σα­λί­ας για να κρυ­φτούν αυτές οι ευθύ­νες θα πέσει στο κενό

Ο λαός της Θεσ­σα­λί­ας ενω­μέ­νος σε αυτές τις δύσκο­λες ώρες θα δια­λέ­ξει το δρό­μο της κατα­δί­κης, το δρό­μο της αλλη­λεγ­γύ­ης του αγώ­να και τις διεκ­δί­κη­σης για πλή­ρη απο­ζη­μί­ω­ση των πλη­γέ­ντων, απο­κα­τά­στα­ση των υπο­δο­μών και κάλυ­ψη των αυξη­μέ­νων ανα­γκών, με ολο­κλη­ρω­μέ­νο αντι­πλημ­μυ­ρι­κό σχε­δια­σμό. Να δια­λέ­ξει το δρό­μο της ανα­τρο­πής αυτής της πολιτικής.»

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο