Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ: Μαζική μαχητική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης

Δυνα­μι­κή συγκέ­ντρω­ση στο υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών πραγ­μα­το­ποί­η­σαν οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ και τα σωμα­τεία τους, κλι­μα­κώ­νο­ντας τον αγώ­να για την ενιαία επα­να­λει­τουρ­γία της ΛΑΡΚΟ και τη δια­σφά­λι­ση των θέσε­ων εργα­σί­ας και των δικαιω­μά­των τους.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ: Ξανά στους δρό­μους για τις θέσεις εργα­σί­ας και τα δικαιώ­μα­τά τους

«Οι εργά­τες της ΛΑΡΚΟ θέλου­με δου­λειά, καμί­νια, μηχα­νές να βάλου­με μπρο­στά» έγρα­φε το πανό των Σωμα­τεί­ων στέλ­νο­ντας ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα: «Από τις εργα­σί­ες και τα σπί­τια μας δεν πρό­κει­ται να βγού­με».

Οι εργα­ζό­με­νοι κατήγ­γει­λαν την άρνη­ση του υπουρ­γού Οικο­νο­μι­κών να συνα­ντη­θεί με αντι­προ­σω­πεία των Σωμα­τεί­ων. Ο υπουρ­γός παρέ­πεμ­ψε την αντι­προ­σω­πεία σε συνά­ντη­ση με υπη­ρε­σια­κά στε­λέ­χη. «Ο εμπαιγ­μός συνε­χί­ζε­ται!» σημεί­ω­σαν οι εργα­ζό­με­νοι. «Δεν υπο­χω­ρού­με, είμα­στε εδώ και ζητά­με ξεκά­θα­ρες απα­ντή­σεις» ήταν η απά­ντη­σή τους βρο­ντο­φω­νά­ζο­ντας: «Η ΛΑΡΚΟ ανή­κει στους εργά­τες και όχι στα παρά­σι­τα τους κεφα­λαιο­κρά­τες».

Τελι­κά, ο αγώ­νας και η πίε­ση έφε­ραν απο­τέ­λε­σμα, καθώς οι εργα­ζό­με­νοι απέ­σπα­σαν τη δέσμευ­ση του υπουρ­γού Οικο­νο­μι­κών ότι το επό­με­νο χρο­νι­κό διά­στη­μα θα προ­γραμ­μα­τι­στεί συνά­ντη­ση με τα συναρ­μό­δια υπουργεία.

«Παρα­μέ­νου­με σε ετοι­μό­τη­τα. Με συλ­λο­γι­κές απο­φά­σεις καθο­ρί­ζου­με τα επό­με­να βήμα­τά μας, καθώς εκτός από τη δέσμευ­ση για συνά­ντη­ση, όλα τα υπό­λοι­πα παρα­μέ­νουν ανοι­χτά και ο κίν­δυ­νος να μην ανα­νε­ω­θούν οι συμ­βά­σεις μας που λήγουν στο τέλος του έτους και να μεί­νου­με άνερ­γοι είναι υπαρ­κτός», τόνι­σε ο Πανα­γιώ­της Πολί­της, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο εργο­στά­σιο της Λάρυ­μνας, χαι­ρε­τί­ζο­ντας τη μαζι­κή συμ­με­το­χή στη συγκέντρωση.

Οι εργα­ζό­με­νοι δηλώ­νουν απο­φα­σι­σμέ­νοι να συνε­χί­σουν τον αγώ­να τους για να δια­σφα­λι­στούν οι θέσεις εργα­σί­ας τους με τη μετα­τρο­πή των συμ­βά­σε­ων από ορι­σμέ­νου χρό­νου σε αορίστου.

Παράλ­λη­λα ανέ­δει­ξαν τη μεγά­λη ζήτη­ση που παρου­σιά­ζει σε παγκό­σμιο επί­πε­δο το νικέ­λιο και το κοβάλ­τιο και τις υψη­λές τιμές πώλη­σης και θέτουν την ανά­γκη άμε­σης συντή­ρη­σης και ενιαί­ας επα­να­λει­τουρ­γί­ας της ΛΑΡΚΟ.

Στην κινη­το­ποί­η­ση παρα­βρέ­θη­καν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώρ­γος Μαρί­νος, βου­λευ­τής Εύβοιας και Κώστας Παρα­σκευάς, ο Κώστας Μπασ­δέ­κης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Στε­ρε­άς — Εύβοιας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής, ο Κώστας Μπά­τσι­κας, γραμ­μα­τέ­ας της ΕΠ Στε­ρε­άς — Εύβοιας του ΚΚΕ, η Χρι­στί­να Αβρα­μί­δου, υπο­ψή­φια δήμαρ­χος Διρ­φύ­ων — Μεσ­σα­πί­ων με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Τη συμπα­ρά­στα­σή τους στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων εξέ­φρα­σαν με την παρου­σία τους αντι­προ­σω­πεία της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, του Εργα­τι­κού Κέντρου Εύβοιας, με τον πρό­ε­δρό του, Αντώ­νη Κού­κου­ρα, του Εργα­τι­κού Κέντρου Λαμί­ας, Σωμα­τεία από την Αττι­κή και τη Στε­ρεά, καθώς και αντι­προ­σω­πεία της Ομο­σπον­δί­ας Γυναι­κών Ελλά­δας.

Ότι και να κάνουν δεν θα λυγί­σου­με, δεν θα το βάλου­με κάτω, θα είμα­στε δίπλα στον αγώ­να σας, τόνι­σε ο Πανα­γιώ­της Βασι­λός, πρό­ε­δρος του Παραρ­τή­μα­τος Αθή­νας του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Αττι­κής και Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας, απευ­θύ­νο­ντας σύντο­μο χαι­ρε­τι­σμό στην κινητοποίηση.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ
Διαδηλώνουν στο υπουργείο Οικονομικών για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους (VIDEO — ΦΩΤΟ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο