Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Να δημιουργηθεί τείχος αλληλεγγύης για την καθαρίστρια μητέρα 13 παιδιών

Ακό­μα μια κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση, σε 8ετή κάθειρ­ξη, της αστι­κής δικαιο­σύ­νης των Ιωαν­νί­νων αυτή τη φορά, σε εργα­ζό­με­νη μητέ­ρα που το 2001 έχο­ντας 11 ανή­λι­κα παι­διά παρα­ποί­η­σε κατά ένα χρό­νο, το έτος κτή­σης του απο­λυ­τη­ρί­ου δημο­τι­κού για να λάβει μέρος σε δια­γω­νι­σμό του ΑΣΕΠ για μια θέση βοη­θη­τι­κού προ­σω­πι­κού. Η εργα­ζό­με­νη είναι σήμε­ρα μητέ­ρα 13 παι­διών, 4 από τα οποία αυτή τη στιγ­μή είναι ανή­λι­κα ενώ τα 8 από τα 9 ενή­λι­κα είναι άνερ­γα και εργά­ζε­ται από το 2003 στο ΠΓΝΙ.

Προ­φα­νώς η επι­λο­γή να κάνει κάποιος μια παρα­τυ­πία δεν επι­κρο­τεί­ται. Είναι παρά­λο­γο και άδι­κο όμως να κατα­δι­κά­ζε­ται για απά­τη ένα­ντι του Δημο­σί­ου και κατά­χρη­ση δημο­σί­ου χρή­μα­τος μια γυναί­κα που ρίσκα­ρε για μια δου­λειά με τον πενι­χρό μισθό του βοη­θη­τι­κού προ­σω­πι­κού, ώστε να ζήσει τα παι­διά της.

Δεν είναι έγκλη­μα να εργά­ζε­ται κάποιος για να ζήσει και μάλι­στα όταν αντι­με­τω­πί­ζει ιδιαί­τε­ρες δυσκο­λί­ες. Δεν είναι έγκλη­μα ο αγώ­νας για επι­βί­ω­ση ενός φτω­χού ανθρώ­που σε ένα σύστη­μα όπου νόμι­μα και παρά­νο­μα κλέ­βο­νται δεκά­δες δισε­κα­τομ­μύ­ρια, όπου νόμι­μα και παρά­νο­μα, φυσι­κά πρό­σω­πα και επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι πλου­τί­ζουν σε βάρος του λαού. Όπου η αστι­κή δικαιο­σύ­νη έχει «ερμη­τι­κά κλει­στά τα μάτια» μπρο­στά στην πραγ­μα­τι­κή κοι­νω­νι­κή αδι­κία, που κατα­δι­κά­ζει στη φτώ­χεια και στην ανέ­χεια χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους και συντα­ξιού­χους, που ανα­ζη­τούν απελ­πι­σμέ­να τρό­πο να ζήσουν.

Αυτή η δίω­ξη, όπως και η δίω­ξη της καθα­ρί­στριας στο Βόλο αθροί­ζο­νται από την κυβέρ­νη­ση των «κίτρι­νων γαντιών» στις δεκά­δες διώ­ξεις συν­δι­κα­λι­στών, μαθη­τών και πρό­σφα­τα αγρο­τών που παλεύ­ουν για τα δικαιώ­μα­τά τους και στην κατά 90% κήρυ­ξη παρά­νο­μων των απερ­για­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων απο­κα­λύ­πτο­ντας το απο­κρου­στι­κό ταξι­κό πρό­σω­πο της αστι­κής δικαιοσύνης.

Καλού­με τη Διοί­κη­ση του ΠΓΝΙ να μην προ­βεί σε διοι­κη­τι­κά μέτρα ενα­ντί­ον της εργα­ζό­με­νης. Έχει ακό­μη «λερω­μέ­να» τα χέρια της από την από­λυ­ση 5 εργο­λα­βι­κών καθα­ρι­στριών, οι οποί­ες απο­κλεί­στη­καν από τον ΑΣΕΠ το 2017. Ήταν επι­λο­γή της διοί­κη­σης να συμπε­ρι­λά­βει την κτή­ση του απο­λυ­τη­ρί­ου στα κρι­τή­ρια για θέσεις συμ­βα­σιού­χων καθα­ρι­στριών και να τις απολύσει.

Καλού­με τα σωμα­τεία του νομού καθώς και τους συλ­λό­γους πολυ­τέ­κνων να πάρουν θέση ώστε να δημιουρ­γη­θεί εκεί­νο το τεί­χος αλλη­λεγ­γύ­ης που θα εμπο­δί­σει την αστι­κή Δικαιο­σύ­νη να ξανα­κα­τα­δι­κά­σει στις 5 του Μάρ­τη την συνάδελφο.

Οκτώ χρό­νια κάθειρ­ξη σε καθα­ρί­στρια – μητέ­ρα 13 παι­διών για πλα­στο­γρά­φη­ση ημε­ρο­μη­νί­ας στο απο­λυ­τή­ριο δημοτικού

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο