Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερντογάν: «Όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση»

Σε μια περί­ο­δο που οξύ­νο­νται οι σφο­δροί ενδοι­μπε­ρια­λι­στι­κοί αντα­γω­νι­σμοί στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο με θύμα­τα τους πρό­σφυ­γες και τους μετα­νά­στες, ανα­δει­κνύ­ε­ται συνε­χώς η ολο­έ­να και μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της Ελλά­δας στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια ΗΠΑ και Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης στην περιοχή.

Ακο­λου­θώ­ντας την πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ συνε­χί­ζει κατά γράμ­μα το έργο της μετα­τρο­πής της χώρας σε μια απέ­ρα­ντη αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κή βάση, εκθέ­το­ντας τον λαό σε τερά­στιους κιν­δύ­νους. Μόλις πριν ένα μήνα υπο­γρά­φτη­κε από τους υπουρ­γούς Εξω­τε­ρι­κών Δέν­δια και Μπλίν­κεν η νέα συμ­φω­νία Ελλά­δας-ΗΠΑ που ανα­βαθ­μί­ζει και επε­κτεί­νει το δίκτυο των αμε­ρι­κα­νι­κών βάσε­ων στην Ελλάδα.

Ανα­φο­ρά στην αμε­ρι­κα­νι­κή στρα­τιω­τι­κή παρου­σία στην Ελλά­δα έκα­νε μέχρι και ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν λέγο­ντας επί λέξει πως «όλη η Ελλά­δα έχει μετα­τρα­πεί σε μια αμε­ρι­κα­νι­κή στρα­τιω­τι­κή βάση»! Ανα­φε­ρό­με­νος στην βάση των ΗΠΑ στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, ο Ερντο­γάν σημεί­ω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Δυστυ­χώς η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλά­δα έχει μετα­τρα­πεί σε μια αμε­ρι­κα­νι­κή βάση. Εγώ δεν κατά­φε­ρα να μετρή­σω τις αμε­ρι­κα­νι­κές βάσεις που υπάρ­χουν στην Ελλά­δα. Οταν τις συγκε­ντρώ­σου­με όλες, έχου­με τέτοια εικό­να όπου όλη η Ελλά­δα είναι μια βάση των ΗΠΑ».

Η ανα­φο­ρά αυτή του Τούρ­κου προ­έ­δρου είναι ενδει­κτι­κή του γεγο­νό­τος ότι η στρα­τιω­τι­κή παρου­σία των ΗΠΑ στην Ελλά­δα όχι μόνο δεν είναι παρά­γο­ντας «ασφά­λειας» και «στα­θε­ρό­τη­τας» αλλά, αντί­θε­τα, στο­χο­ποιεί την ελλη­νι­κή επι­κρά­τεια σε περί­πτω­ση πολε­μι­κής σύρ­ρα­ξης στην περιοχή.

Όλη αυτην την κατά­στα­ση, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, συνε­πι­κου­ρού­με­νη από τα λοι­πά αστι­κά πολι­τι­κά κόμ­μα­τα, επι­χει­ρεί να την παρου­σί­α­σει ως δήθεν «ασπί­δα προ­στα­σί­ας» απέ­να­ντι στην τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα, την ίδια στιγ­μή που ΗΠΑ-ΝΑΤΟ βάζουν στο τρα­πέ­ζι των δια­πραγ­μα­τεύ­σε­ων τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας μας και επι­σπεύ­δουν τις προ­σπά­θειες επώ­δυ­νων διευ­θε­τή­σε­ων στο Αιγαίο και στην Κύπρο, με το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο στη συν­δια­χεί­ρι­ση του φυσι­κού πλού­του της περιο­χής, υπό ευρω­α­τλα­ντι­κή εποπτεία.

Μόνο προ­βλή­μα­τα και μεγά­λους κιν­δύ­νους για την εδα­φι­κή ακε­ραιό­τη­τα της Ελλά­δας, την ειρή­νη και στα­θε­ρό­τη­τα στην περιο­χή, φέρ­νει η ύπαρ­ξη των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών βάσε­ων στην Ελλά­δα. Και αυτό ο λαός είναι ανά­γκη να το κατα­νο­ή­σει το συντο­μό­τε­ρο δυνατό. 

Συμ­φω­νία Ελλά­δας-ΗΠΑ: «Στρα­τη­γέ μου, ιδού ο στρα­τός σας»

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο