Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΥΡΩΠΗ Κλιμακώνονται και επεκτείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών 🎥VIDEO

Στους δρό­μους του αγώ­να εξα­κο­λου­θούν να βρί­σκο­νται οι αγρό­τες σε μία σει­ρά χώρες της Ευρώ­πης.

Στο Βέλ­γιο από το πρωί εκα­το­ντά­δες τρα­κτέρ έχουν παρα­τα­χθεί σε όλη την περι­φέ­ρεια των Βρυ­ξελ­λών και στο κέντρο της βελ­γι­κής πρω­τεύ­ου­σας, στο πλαί­σιο της μεγά­λης δια­δή­λω­σης με αφορ­μή τη σημε­ρι­νή Σύνο­δο Κορυ­φής της ΕΕ.

Αρκε­τές εκα­το­ντά­δες τρα­κτέρ έχουν κατα­κλύ­σει τις Βρυ­ξέλ­λες, με τους αγρό­τες να ανά­βουν φωτιές και να στή­νουν οδοφράγματα.

Τα πρώ­τα κομ­βόι τρα­κτέρ άρχι­σαν από χθες το βρά­δυ να κατα­φθά­νουν στις Βρυ­ξέλ­λες με προ­ο­ρι­σμό την Ευρω­παϊ­κή Συνοι­κία, ενώ κάποια σημεία εξό­δου και εισό­δου της πόλης είναι ήδη κλειστά.

Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις έκα­ναν χρή­ση μανι­κών νερού για να δια­λύ­σουν τους διαδηλωτές.

Στη Γαλ­λία, οι αγρό­τες παρα­μέ­νουν με τα τρα­κτέρ τους στο Παρί­σι και άλλες μεγά­λες πόλεις, παρά την προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης Μακρόν — Ατάλ να τους τρομοκρατήσει.

Οργι­σμέ­νοι και απο­φα­σι­σμέ­νοι αγρό­τες περι­κυ­κλώ­νουν το Παρί­σι απέ­να­ντι σε μια ολό­κλη­ρη “αρμά­δα” με θωρα­κι­σμέ­να και “Αία­ντες”

Στο Στρα­σβούρ­γο, οι αγρο­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις είχαν έναν «δια­φο­ρε­τι­κό τόνο», καθώς οι δια­δη­λω­τές ήταν μικρά παι­διά με τα τρα­κτέρ-παι­χνί­δια τους.

Στους δρό­μους του αγώ­να βγή­καν οι αγρό­τες και στην Ολλαν­δία, μία χώρα με ισχυ­ρή αγρο­τι­κή βιο­μη­χα­νία όπου δρα­στη­ριο­ποιού­νται τερά­στια μονοπώλια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο