Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευτυχώς το ΣΕΗ αδειάζει τον Σπύρο Μπιμπίλα

Λίγες ώρες μετά τις ντρο­πια­στι­κές δηλώ­σεις του ηθο­ποιού και προ­έ­δρου του ΣΕΗ, Σπύ­ρου Μπι­μπί­λα, σχε­τι­κά με την προ­σπά­θειά του να απο­δώ­σει ευθύ­νες στην καταγ­γέλ­λου­σα για τις καθυ­στε­ρη­μέ­νες ενέρ­γειές της στην υπό­θε­ση Γεωρ­γού­λη, το σωμα­τείο με ανα­κοί­νω­σή του ουσια­στι­κά τον «αδειά­ζει», δια­χω­ρί­ζει τη θέση του και στη­ρί­ξει χωρίς «ναι μεν αλλά» το θύμα.

«Εκφρά­ζου­με ρητά και κατη­γο­ρη­μα­τι­κά την αλλη­λεγ­γύη μας σε κάθε άτο­μο που έχει βιώ­σει εργα­σια­κή, έμφυ­λη, σεξουα­λι­κή ή άλλη βία, είτε έχει μιλή­σει για αυτήν, είτε όχι. Οι λόγοι για τους οποί­ους τα άτο­μα που έχουν βιώ­σει τέτοιου είδους βία απο­φα­σί­ζουν να μιλή­σουν ή όχι, πότε απο­φα­σί­ζουν να μιλή­σουν και που, είναι απο­λύ­τως κατα­νοη­τοί», σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων η ανα­κοί­νω­ση αφή­νο­ντας σαφείς υπαι­νιγ­μούς για τη στά­ση του προ­έ­δρου του σωματείου.

Το έχου­με ανα­φέ­ρει επα­νει­λημ­μέ­νες φορές. Από το «ξέπλυ­μα» της απα­ρά­δε­κτης σει­ράς του Μάρ­κου Σεφερ­λή «Super Mammy» μέχρι την απα­ρά­δε­κτη στά­ση του να αθω­ώ­σει το συνά­δελ­φό του, Αλέ­ξη Γεωρ­γού­λη, ο Σπύ­ρος Μπι­μπί­λας ζυγί­στη­κε, μετρή­θη­κε και δυστυ­χώς κρί­θη­κε ελλι­πο­βα­ρής, αφού απέ­δει­ξε πως δεν μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει στη βάση αρχών και αξιών όπως απαι­τεί ο ρόλος του ως πρό­ε­δρος του ΣΕΗ αλλά λει­τουρ­γεί και εκφρά­ζε­ται καθα­ρά με γνώ­μο­να τα προ­σω­πι­κά του συμ­φέ­ρο­ντα, τις μικρο­κομ­μα­τι­κές του σκο­πι­μό­τη­τες , τις φιλί­ες και αντι­πά­θειές του…

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο