Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός (VIDEO)

«Πρέ­πει ο ελλη­νι­κός λαός να δεί­ξει τη δύνα­μή του και στους αγώ­νες και σε όλες τις κάλ­πες — βου­λευ­τι­κές, ευρω­ε­κλο­γές, δημο­τι­κές, περι­φε­ρεια­κές, αρχαι­ρε­σί­ες σωμα­τεί­ων — (καθώς) αυτό θα σημά­νει μια συνο­λι­κή αλλα­γή συσχε­τι­σμού και, βεβαί­ως, εκεί το ΚΚΕ θα δώσει το παρών, είμα­στε έτοι­μοι να δώσου­με το “παρών”», τόνι­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε σημε­ρι­νή του συνέ­ντευ­ξη στον τ/σ «Open».

«Λέμε στον ελλη­νι­κό λαό ότι πρέ­πει να απο­φα­σί­σει να πάει για ριζι­κές αλλα­γές στο κρά­τος, στην κοι­νω­νία, στην οικο­νο­μία, εμείς έχου­με συγκε­κρι­μέ­νη πρό­τα­ση και εξου­σί­ας και δια­κυ­βέρ­νη­σης, έχου­με πρό­γραμ­μα» πρό­σθε­σε, για να σημειώ­σει πως «το ζήτη­μα είναι να πάει το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ο Δ. Κου­τσού­μπας δεν παρέ­λει­ψε να επι­ση­μά­νει ότι το ΚΚΕ έγκαι­ρα είχε καλέ­σει την κυβέρ­νη­ση, κατα­θέ­το­ντας και τρο­πο­λο­γία, να ρυθ­μί­σει το ζήτη­μα της ψήφου των επο­χι­κών εργα­ζο­μέ­νων στον Του­ρι­σμό, το «οποίο η κυβέρ­νη­ση δεν δέχθηκε».

Απα­ντώ­ντας σε σχε­τι­κή ερώ­τη­ση, είπε ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει «ούτε συμ­με­το­χή, ούτε στή­ρι­ξη, ούτε ανο­χή σε μια αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση για­τί τέτοια θα είναι είτε με πρώ­το κόμ­μα τη ΝΔ, είτε με πρώ­το κόμ­μα τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε μονο­κομ­μα­τι­κή, είτε συνερ­γα­σί­ας με άλλους πρό­θυ­μους και διαθέσιμους».

Επι­σή­μα­νε ότι αν το ΚΚΕ στη­ρί­ξει ή δώσει ανο­χή «θα έχου­με κάνει υπο­χώ­ρη­ση από αυτό που λέμε καθα­ρά στον ελλη­νι­κό λαό, θα βρε­θού­με να απο­λο­γού­μα­στε για πολι­τι­κές που θα περ­νούν τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα. Ή θα ανα­γκα­στού­με να ρίξου­με μια τέτοια κυβέρ­νη­ση από την πρώ­τη στιγ­μή που θα έλθει για ψήφο εμπι­στο­σύ­νης στη Βου­λή, και να πού­με «όχι» διό­τι τα μέτρα που θα φέρει, — τα λένε δημό­σια — θα είναι για ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα που θα έχου­με ξανά, δεν θα έχου­με ουσια­στι­κή αύξη­ση μισθών, μερο­κά­μα­των και εισο­δή­μα­τος και η φορο­λο­γία θα εξα­κο­λου­θεί να είναι σε βάρος του ελλη­νι­κού λαού και των εργαζομένων».

Ο κ. Κου­τσού­μπας εκτί­μη­σε ότι στις δεύ­τε­ρες εκλο­γές η κυβέρ­νη­ση που θα σχη­μα­τι­στεί δεν θα είναι μονο­κομ­μα­τι­κή, αλλά συνεργασίας.

Όπως είπε, «τα αστι­κά κόμ­μα­τα μπο­ρούν να σχη­μα­τί­σουν κυβέρ­νη­ση συνερ­γα­σί­ας από τις πρώ­τες εκλο­γές, στις 21 Μάη, αφού τα προ­γράμ­μα­τά τους είναι στην ίδια κατεύ­θυν­ση στα βασι­κά ζητή­μα­τα». «Αυτό φαί­νε­ται και από τις ψηφο­φο­ρί­ες στη Βου­λή, όπου το ΠΑΣΟΚ ψήφι­σε το 70% των νόμων που έφε­ρε η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ το 50%» ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

Εξή­γη­σε ότι οι δεύ­τε­ρες εκλο­γές «θα είναι μια προ­σπά­θεια χει­ρα­γώ­γη­σης της πρώ­της ψήφου, καθώς ο λαός θα έχει απο­φαν­θεί και θα έχει κατα­τά­ξει τα κόμ­μα­τα» και τα «δύο πρώ­τα κόμ­μα­τα θα θελή­σουν να κλέ­ψουν την ψήφο κάτω από ψεύ­τι­κα διλήμματα».

Σχε­τι­κά με τα περί «προ­ο­δευ­τι­κής δια­κυ­βέρ­νη­σης», τόνι­σε πως «η λογι­κή του ΣΥΡΙΖΑ είναι «όσο πιο δεξιά, τόσο πιο καλά», κάτι που το βλέ­που­με και στη σύν­θε­ση των ψηφο­δελ­τί­ων του, καθώς πιά­νει από διά­φο­ρους δήθεν “αρι­στε­ρού­λη­δες”, πρώ­ην αρι­στε­ρούς, πρώ­ην προ­ο­δευ­τι­κούς, πήρε το μισό ΠΑΣΟΚ που ήταν υπουρ­γοί μαζί με τη ΝΔ και άλλους και πέρα­σαν όλα τα αντι­λαϊ­κά μέτρα και την “καρα­μαν­λι­κή δεξιά”».

Επί­σης, υπεν­θύ­μι­σε ότι ο Αλ. Τσί­πρας συνα­ντά­ται σήμε­ρα με τον Γερ­μα­νό καγκε­λά­ριο Όλαφ Σολτς και όχι με τους Γερ­μα­νούς εργα­ζό­με­νους που κινη­το­ποιού­νται. «Τι σόι πρό­ο­δος είναι αυτή;», ανέφερε.

Σχε­τι­κά με τις καταγ­γε­λί­ες σε βάρος του ευρω­βου­λευ­τή Αλ. Γεωρ­γού­λη, υπο­γράμ­μι­σε πως πρέ­πει να διε­ρευ­νη­θούν σε βάθος από τη Δικαιο­σύ­νη, «είναι αισχρό ζήτη­μα η κακο­ποί­η­ση» γυναίκας.

Ερω­τη­θείς εάν το ΚΚΕ επι­λέ­γει τους υπο­ψή­φιους του με όρους δημο­φι­λί­ας, είπε πως το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα «δεν έχει καμία σχέ­ση με τα κόμ­μα­τα του κατε­στη­μέ­νου», επι­λέ­γει τους βου­λευ­τές και τους ευρω­βου­λευ­τές του με βάση τη συμ­με­το­χή τους στους αγώ­νες, στην πάλη για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Συμπλή­ρω­σε πως για το ΚΚΕ «δημο­φι­λής είναι και ένας εργά­της, πρό­ε­δρος του σωμα­τεί­ου του που συγκρού­ε­ται για τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργαζομένων».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο