Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλίας Σιώρας: Πρέπει να γίνει επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων

Τα συγκε­κρι­μέ­να αιτή­μα­τα που διεκ­δι­κούν οι για­τροί και οι εργα­ζό­με­νοι στα νοσο­κο­μεία, για να δοθεί η μάχη της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού ανέ­πτυ­ξε ο Ηλί­ας Σιώ­ρας πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στο νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός» μιλώ­ντας το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας 23 Μάρ­τη στο κανά­λι «Kontra», επι­ση­μαί­νο­ντας ότι οι υγειο­νο­μι­κοί εδώ και χρό­νια απαι­τού­σαν από όλες τις κυβερ­νή­σεις την ενί­σχυ­ση του δημό­σιου τομέα υγείας.

Οσον αφο­ρά τις προ­σλή­ψεις, υπο­γράμ­μι­σε ότι χρειά­ζο­νται περισ­σό­τε­ρες καθώς οι 2.000 που ανα­κοι­νώ­θη­καν πρό­σφα­τα από την κυβέρ­νη­ση – και είχαν εξαγ­γελ­θεί και από την προη­γού­με­νη — είναι λίγες και προ­χω­ρούν με βρα­δείς ρυθ­μούς. Πρό­σθε­σε μάλι­στα ότι τα κενά στα νοσο­κο­μεία ήταν 30.000 προ υγειο­νο­μι­κής κρίσης.

Οσον αφο­ρά τις Μονά­δες Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας, επι­σή­μα­νε ότι πρέ­πει να αυξη­θούν, στις 675 των δημό­σιων νοσο­κο­μεί­ων που υπάρ­χουν σήμε­ρα, να επι­τα­χθούν οι 350 του ιδιω­τι­κού τομέα, για να φτά­σου­με τις 1.100, αλλά και να φτια­χτούν νέες την ώρα, που οι ανά­γκες επί­σης πριν την παν­δη­μία απαι­τού­σαν 3.500 ΜΕΘ.

Ο Ηλ. Σιώ­ρας πρό­σθε­σε επί­σης ότι πρέ­πει να επι­τα­χθούν οι ιδιω­τι­κές δομές υγεί­ας και τα εργα­στή­ρια καθώς μόνο τα 4 κρα­τι­κά ιδρύ­μα­τα που κάνουν το τεστ του κορο­νοϊ­ού δεν επαρ­κούν ενώ παρα­τη­ρεί­ται κερ­δο­σκο­πία σε ιδιω­τι­κά κέντρα.

Ζήτη­σε ακό­μα τις προ­σλή­ψεις επι­στη­μο­νι­κού και νοση­λευ­τι­κού προσωπικού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο