Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ-Covid-19: Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί — Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων στη Ν.Υόρκη

Οι νεκροί από την παν­δη­μία του νέου κορο­νοϊ­ού στις ΗΠΑ ξεπέ­ρα­σαν τους 15.000, σύμ­φω­να με την κατα­μέ­τρη­ση του αμε­ρι­κα­νι­κού πανε­πι­στη­μί­ου Τζονς Χόπκινς.

Με βάση τα στοι­χεία των Κέντρων Ελέγ­χου και Πρό­λη­ψης Ασθε­νειών (CDC), τα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα της ασθέ­νειας Covid-19 σε όλη τη χώρα είναι περί­που 430.000 Από αυτούς τους ανθρώ­πους, οι 15.774 έχα­σαν τη μάχη με τον θάνα­το, ανέ­φε­ρε το Τζονς Χόπκινς.

Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων στη Ν.Υόρκη με 799 νεκρούς

Η πολι­τεία της Νέας Υόρ­κης, επί­κε­ντρο της παν­δη­μί­ας του νέου κορο­νοϊ­ού στις ΗΠΑ, κατέ­γρα­ψε νέο αρνη­τι­κό ρεκόρ θανά­των, σε μία ημέ­ρα, με 799 νεκρούς, όμως ο αριθ­μός των νέων εισα­γω­γών στα νοσο­κο­μεία δεν ήταν ποτέ τόσο χαμη­λός, είπε σήμε­ρα ο κυβερ­νή­της Άντριου Κουό­μο, εκτι­μώ­ντας πως τα μέτρα κοι­νω­νι­κής απο­στα­σιο­ποί­η­σης λειτουργούν.

«Βρι­σκό­μα­στε στη φάση της επι­πε­δο­ποί­η­σης της καμπύ­λης, είχα­με μια αύξη­ση των εισα­γω­γών της τάξης των 200», ο «χαμη­λό­τε­ρος αριθ­μός που έχου­με ποτέ κατα­γρά­ψει από τότε που ξεκί­νη­σε αυτός ο εφιάλ­της», σημεί­ω­σε ο κυβερ­νή­της, κατά τη διάρ­κεια της τακτι­κής ενη­μέ­ρω­σης των δημοσιογράφων.

Τις τρεις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες κατα­γρά­φε­ται ένα μετά το άλλο τα αρνη­τι­κά ρεκόρ θανά­των, σε ημε­ρή­σια βάση. Χθες Τετάρ­τη, ο αριθ­μός των νεκρών σε ένα 24ωρο ανήλ­θε σε 779 νεκρους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο