Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η έκθεση “Μπόλικη πέτρα Μπόλικη Καρδιά…” διαθέσιμη για ψηφιακή περιήγηση στην σελίδα του ΚΚΕ

Η έκθε­ση της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο “Μπό­λι­κη πέτρα… Μπό­λι­κη καρ­διά” και θέμα την εικα­στι­κή δημιουρ­γία για τις φυλα­κές και εξο­ρί­ες, που η λει­τουρ­γία της στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθη­ναί­ων (πρώ­ην ΕΑΤ – ΕΣΑ) ανε­στά­λη λόγω του κορω­νοϊ­ου, είναι πλέ­ον δια­θέ­σι­μη με τη μορ­φή εικο­νι­κής περι­ή­γη­σης στην ιστο­σε­λί­δα του ΚΚΕ (kke.gr).

Με επι­λο­γή υπο­λο­γι­στής | κινη­τό | τάμπλετ χωρίς ειδι­κό εξοπλισμό

Η έκδο­ση αυτή δημιουρ­γή­θη­κε με αφορ­μή την έκθε­ση της ΚΕ του ΚΚΕ με εικα­στι­κές μαρ­τυ­ρί­ες για τις φυλα­κές και τις εξο­ρί­ες. Οι εικα­στι­κές δημιουρ­γί­ες στις φυλα­κές και στις εξο­ρί­ες φιλο­τε­χνή­θη­καν σε συν­θή­κες ωμής κρα­τι­κής βίας, σωμα­τι­κών και ψυχι­κών βασανιστηρίων.

Απο­τε­λούν ιστο­ρι­κά τεκ­μή­ρια, φανε­ρώ­νο­ντας πως η τέχνη δεν προ­ο­ρί­ζε­ται να δια­κο­σμεί σαλό­νια, αλλά ξεκι­νά και κατα­λή­γει στον ίδιο τον άνθρω­πο, παίρ­νει θέση και γίνε­ται όπλο στα χέρια των δημιουρ­γών και του λαού. Επί­σης, το έργο και το αγω­νι­στι­κό παρά­δειγ­μα των εικα­στι­κών δημιουρ­γών ανα­δει­κνύ­ει και το σκο­πό των διώ­ξε­ων, που δεν ήταν άλλος από τη δια­σφά­λι­ση του καθε­στώ­τος της εκμετάλλευσης.

Ομιλία της Ε. Μηλιαρονικολάκη στα εγκαίνια

Παρου­σία πλή­θους κόσμου εγκαι­νιά­στη­κε η έκθε­ση «Μπό­λι­κη πέτρα, μπό­λι­κη καρ­διά… », με θέμα την αντί­στα­ση στις φυλα­κές και τις εξορίες

Είναι μια ευκαι­ρία, χιλιά­δες επι­σκέ­πτες να περι­η­γη­θούν στις μονα­δι­κές εικα­στι­κές δημιουρ­γί­ες. Να δια­δο­θεί και να δώσει κου­ρά­γιο σε αυτή τη δύσκο­λη περί­ο­δο. Με τη γνώ­ση της ιστο­ρί­ας και του μεγα­λεί­ου των αγω­νι­στών. Μένου­με Δυνατοί!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο