Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θερίζει ο Covid-19 στην Ευρώπη: Τις επιλογές Τζόνσον βιώνει η Βρετανία με αύξηση 27% των θανάτων σε μία ημέρα

 

Ιταλία: 13.155 νεκροί, αύξηση νέων κρουσμάτων

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 110.574. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 13.155. Παράλ­λη­λα, 16.847 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 105.792 και είχαν χάσει την ζωή τους 12.428 άνθρω­ποι ενώ 15.729 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 727 ασθε­νείς και κατα­γρά­φη­καν 4.782 νέα κρού­σμα­τα. 1.118 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

4.035 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 28.403 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 48.134 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομ­βαρ­δία τα συνο­λι­κά περι­στα­τι­κά είναι 44.733 και οι νεκροί 7.593 . Στην Εμί­λια Ρομά­νια τα κρού­σμα­τα είναι 14.787 με τους νεκρούς να έχουν φτά­σει τους 1.732. Στην περι­φέ­ρεια Βένε­το, οι θετι­κοί στον ιό είναι 9.625, με 499 νεκρούς.

Σε σχέ­ση με το προη­γού­με­νο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού σημειώ­νει και πάλι αύξη­ση (+3,8%) μετά από έξι ημέ­ρες συνε­χούς πτώ­σης. Ο αριθ­μός των νεκρών περιο­ρί­ζε­ται ελα­φρά. Η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση παρέ­τει­νε σήμε­ρα τα περιο­ρι­στι­κά μέτρα μέχρι τις 13 Απρι­λί­ου, καθι­στώ­ντας σαφές, πάντως, ότι θα παρα­μεί­νουν σε ισχύ, μέχρις ότου αυτό κρι­θεί αναγκαίο.

Ισπανία: 9.053 οι θάνατοι, 102.136 τα κρούσματα

Η Ισπα­νία κατέ­γρα­ψε 864 νέους θανά­τους κατά το τελευ­ταίο 24ωρο, ενώ ο συνο­λι­κός αριθ­μός των νεκρών έφθα­σε τους 9.053. Ομως, σε ποσο­στιαία βάση η ημε­ρή­σια αύξη­ση είναι μικρό­τε­ρη σε σχέ­ση με τις προη­γού­με­νες ημέρες.

Ο αριθ­μός των κρου­σμά­των αυξή­θη­κε στα 102.136, από 94.417 χθες.

Σε ποσο­στιαία βάση, ο ρυθ­μός εξέ­λι­ξης της επι­δη­μί­ας συνε­χί­ζει επι­βρα­δυ­νό­με­νος τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες. Σήμε­ρα ο ρυθ­μός αύξη­σης των θανά­των τοπο­θε­τεί­ται στο +10,6%, ένα­ντι +27% εδώ και μία εβδομάδα.

Παράλ­λη­λα, ο αριθ­μός των ιαθέ­ντων αυξά­νε­ται και έφθα­σε σήμε­ρα τους 22.647, δηλα­δή στο 20% των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρουσμάτων.

Επι­βρά­δυν­ση σημειώ­νε­ται και στον ρυθ­μό αύξη­σης των νέων κρου­σμά­των με +8,2% ένα­ντι +20% πριν από μία εβδομάδα.

Η Μαδρί­τη παρα­μέ­νει η πλέ­ον πλη­γεί­σα από την επι­δη­μία περιο­χή με το 42,7% των κρου­σμά­των και το 29,2% των νεκρών, αν και η επι­δη­μία εξα­πλώ­νε­ται και στην Κατα­λο­νία, η οποία μετρά πλέ­ον περισ­σό­τε­ρους ασθε­νείς στην εντα­τι­κή σε σχέ­ση με την ισπα­νι­κή πρωτεύουσα.

Από τα μέσα του Μαρ­τί­ου, 47 εκα­τομ­μύ­ρια Ισπα­νοί ζουν υπό αυστη­ρά περιο­ρι­στι­κά μέτρα: δεν μπο­ρούν να βγουν από τα σπί­τια τους παρά για να αγο­ρά­σουν τρό­φι­μα, για ιατρι­κή φρο­ντί­δα ή για να βγά­λουν γρή­γο­ρη βόλ­τα τον σκύ­λο τους.

Τα μέτρα καρα­ντί­νας ενι­σχύ­θη­καν την Δευ­τέ­ρα: η μετά­βα­ση στην εργα­σία επι­τρέ­πε­ται μόνο για απα­σχό­λη­ση που αφο­ρά νευ­ραλ­γι­κούς τομείς. Εργα­ζό­με­νοι που δεν μπο­ρούν να εργα­σθούν από το σπί­τι, όπως οι οικο­δό­μοι ή οι βιο­μη­χα­νι­κοί εργά­τες, βρί­σκο­νται σε υπο­χρε­ω­τι­κή αργία μέχρι τις 12 Απριλίου.

563 νέοι θάνατοι στη Βρετανία

Η Βρε­τα­νία κατέ­γρα­ψε σε μία ημέ­ρα 563 νέους θανά­τους ασθε­νών που είχαν προ­σβλη­θεί από τον νέο κορο­νο­ϊό, ένα νέο ρεκόρ που σημα­το­δο­τεί την επι­τά­χυν­ση του ρυθ­μού δια­σπο­ράς του ιού, με το σύνο­λο των νεκρών στη χώρα να υπερ­βαί­νει πλέ­ον τους 2.000, σύμ­φω­να με τα επί­ση­μα στοι­χεία που δόθη­καν στη δημοσιότητα.
Από την αρχή της παν­δη­μί­ας, οι υγειο­νο­μι­κές αρχές έχουν κατα­γρά­ψει 2.352 θανά­τους ασθε­νών σε νοσο­κο­μεία και σχε­δόν 30.000 επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα (29.474, ήτοι 4.324 επι­πλέ­ον κρούσματα).

Η Γαλλία ξεπέρασε τους 4.000 θανάτους από τον νέο κορονοϊό

Οι υγειο­νο­μι­κές αρχές της Γαλ­λί­ας ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα ένα νέο ημε­ρή­σιο ρεκόρ με 509 νέους θανά­τους από τον κορο­νο­ϊό, σε διά­στη­μα 24 ωρών, με απο­τέ­λε­σμα το σύνο­λο των νεκρών από τον Covid-19 να ανέρ­χε­ται πλέ­ον σε 4.032 και η χώρα να γίνε­ται η τέταρ­τη κατά σει­ρά που ξεπερ­νά το όριο των 4.000 θανά­των, πίσω από την Ιτα­λία, την Ισπα­νία και τις ΗΠΑ.

Ο αριθ­μός των ασθε­νών που νοση­λεύ­ο­νται σε νοσο­κο­μεία άγγι­ξε τους 24.639 (+1.882 από χθες).

Ο διευ­θυ­ντής των υπη­ρε­σιών Υγεί­ας Ζερόμ Σαλ­μόν ανέ­φε­ρε επί­σης ότι ο αριθ­μός των κρου­σμά­των του νέου κορο­νοϊ­ού αυξή­θη­κε στα 56.989, μια αύξη­ση 9%.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, 6.017 άνθρω­ποι βρί­σκο­νται σε σοβα­ρή κατά­στα­ση και πρέ­πει να δια­σω­λη­νω­θούν, ένας αριθ­μός αυξη­μέ­νος κατά 8% σε σύγκρι­ση με χθες.

Ο ημε­ρή­σιος απο­λο­γι­σμός της κυβέρ­νη­σης περι­λαμ­βά­νει μονά­χα όσους ασθε­νείς πεθαί­νουν στα νοσο­κο­μεία, όμως οι αρχές λένε ότι θα μπο­ρούν πολύ σύντο­μα να συγκε­ντρώ­νουν στοι­χεία για τους νεκρούς στα γηρο­κο­μεία, κάτι που θα μπο­ρού­σε να οδη­γή­σει σε μεγα­λύ­τε­ρη αύξη­ση των κατα­γε­γραμ­μέ­νων θανάτων.

Μπρο­στά στη συμ­φό­ρη­ση των μονά­δων εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, οι αρχές οργά­νω­σαν τη δια­κο­μι­δή ασθε­νών προς περιο­χές που έχουν πλη­γεί λιγότερο.

Τριά­ντα έξι εξ αυτών δια­κο­μί­στη­καν σήμε­ρα με τη βοή­θεια δύο υπερ­τα­χειών (TGV) από το Παρί­σι στη Βρε­τά­νη, στη δυτι­κή Γαλλία.

Άλλοι 100 ασθε­νείς θα μετα­φερ­θούν εκτός της περιο­χής του Παρι­σιού έως αύριο το πρωί.

Στην Ρωσία δεν υπάρχει θεαματική αύξηση νέων κρουσμάτων κορονοϊού

Στην Ρωσία δεν παρα­τη­ρεί­ται θεα­μα­τι­κή αύξη­ση των κρου­σμά­των του νέου κορο­νοϊ­ού δήλω­σε σήμε­ρα η επι­κε­φα­λής της αρμό­διας αρχής προ­στα­σί­ας του κατα­να­λω­τή της Ρωσί­ας (Porspotrebnadzor) Άννα Ποπόβα.

«Στην Ρωσι­κή Ομο­σπον­δία σήμε­ρα δεν παρα­τη­ρεί­ται θεα­μα­τι­κή αύξη­ση των κρου­σμά­των (κορο­νοϊ­ού), δια­τη­ρού­με επί αρκε­τές μέρες τον ίδιο και αυτόν συντε­λε­στή προ­σαύ­ξη­σης, κατά 1,2 και γι’ αυτό λαμ­βά­νε­ται μια ολό­κλη­ρη σει­ρά μέτρων» δήλω­σε η Ποπόβα.

Η ίδια επι­σή­μα­νε ότι οι 85 διοι­κη­τι­κές οντό­τη­τες της χώρας βρί­σκο­νται σε δια­φο­ρε­τι­κά στά­δια εξέ­λι­ξης της επι­δη­μιο­λο­γι­κής κατά­στα­σης. Το ότι δεν υπάρ­χει θεα­μα­τι­κή αύξη­ση των κρου­σμά­των, σχε­τί­ζε­ται κατά την ίδια με το ότι η Ρωσία λαμ­βά­νει έγκαι­ρα όλα τα ανα­γκαία μέτρα, ενώ σημα­ντι­κός παρά­γο­ντας είναι και ο περιο­ρι­σμός των επαφών.

ΗΠΑ: Κλείνουν οι παιδικές χαρές στη Νέα Υόρκη καθώς οι θάνατοι αγγίζουν τους 2.000

Το κλεί­σι­μο των παι­δι­κών χαρών στην πόλη της Νέας Υόρ­κης ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο κυβερ­νή­της της πολι­τεί­ας Άντριου Κουό­μο, αυστη­ρο­ποιώ­ντας τα μέτρα κοι­νω­νι­κής απο­στα­σιο­ποί­η­σης για τον περιο­ρι­σμό της εξά­πλω­σης του νέου κορο­νοϊ­ού, τα θύμα­τα του οποί­ου αγγί­ζουν τα 2.000 στην πολιτεία.

Το μέτρο επε­κτεί­νει εκεί­νο που ανα­κοί­νω­σε χθες ο δήμαρ­χος Μπιλ ντε Μπλά­σιο για το κλεί­σι­μο 10 παι­δι­κών χαρών της πόλης, όπου άνθρω­ποι συνωστίζονταν.

“Οι νέοι άνθρω­ποι πρέ­πει να πάρουν αυτό το μήνυ­μα και ακό­μη δεν το έχουν πάρει, εξα­κο­λου­θού­με να βλέ­που­με πολ­λές περι­πτώ­σεις με πολύ μεγά­λη πυκνό­τη­τα από νέους ανθρώ­πους”, είπε ο κυβερ­νή­της. “Οπό­τε θα πάρου­με πιο δρα­στι­κή δρά­ση. Θα κλεί­σου­με τις παι­δι­κές χαρές της Νέας Υόρ­κης”. Πρό­σθε­σε πως οι ανοι­κτοί χώροι σε πάρ­κα θα παρα­μεί­νουν δια­θέ­σι­μοι για τον κόσμο να “περ­πα­τούν, να τους βλέ­πει λίγο ο ήλιος”.

Παράλ­λη­λα είπε πως η αστυ­νο­μία της Νέας Υόρ­κης πρέ­πει να “γίνει πιο επι­θε­τι­κή” για να επι­βά­λει την κοι­νω­νι­κή αποστασιοποίηση.

Στον καθη­με­ρι­νό απο­λο­γι­σμό των θυμά­των του ιού, ο Κουό­μο τόνι­σε πως ο αριθ­μός των κρου­σμά­των στην πολι­τεία του αυξή­θη­κε σε 83.712 από 75.795 που ήταν χθες, με τους θανά­τους να φτά­νουν τους 1.914 από τους 1.550.

“Η μόνη ελπί­δα για μια πολι­τεία σε αυτό το σημείο είναι η ικα­νό­τη­τα της ομο­σπον­δια­κής κυβέρ­νη­σης να αντα­πο­κρι­θεί με επι­τυ­χία”, κατέ­λη­ξε ο κυβερνήτης.

Γερμανία: Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 19 Απριλίου ανακοίνωσε η Α. Μέρκελ

Παρά­τα­ση της ισχύ­ος των μέτρων περιο­ρι­σμού της κυκλο­φο­ρί­ας και των επα­φών των πολι­τών μέχρι του­λά­χι­στον τις 19 Απρι­λί­ου ανα­κοί­νω­σε πριν από λίγο η Καγκε­λά­ριος ‘Αγγε­λα Μέρ­κελ, τονί­ζο­ντας ότι «δεν βρι­σκό­μα­στε ακό­μη στο σημείο που πρέ­πει να βρε­θού­με», προ­κει­μέ­νου να ξεκι­νή­σει η συζή­τη­ση για την επα­να­λει­τουρ­γία της οικο­νο­μί­ας και της κοινωνίας.

«Ο κορο­νο­ϊ­ός δεν γνω­ρί­ζει πασχα­λι­νές δια­κο­πές», δήλω­σε η Καγκε­λά­ριος κατά την διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου που παρα­χώ­ρη­σε τηλε­φω­νι­κά μετά την ολο­κλή­ρω­ση τηλε­διά­σκε­ψης που είχε με τους Πρω­θυ­πουρ­γούς των ομό­σπον­δων κρα­τι­δί­ων και κάλε­σε τους πολί­τες να μην ταξι­δέ­ψουν και να μην αυξή­σουν τις κοι­νω­νι­κές επα­φές τους κατά την διάρ­κεια των εορ­τών του Πάσχα. «Είναι ακό­μη πολύ νωρίς να μιλή­σου­με για χαλά­ρω­ση των μέτρων», τόνι­σε, ενώ ο Μάρ­κους Σέντερ, Πρω­θυ­πουρ­γός της Βαυα­ρί­ας, του πρώ­του κρα­τι­δί­ου που απο­φά­σι­σε παρά­τα­ση των μέτρων, δήλω­σε εμφα­τι­κά ότι «η πρό­ω­ρη συζή­τη­ση για την στρα­τη­γι­κή εξό­δου μπο­ρεί να απο­βεί πολύ επι­κίν­δυ­νη». Ο ίδιος διευ­κρί­νι­σε μάλι­στα ότι η παρά­τα­ση της ισχύ­ος των μέτρων μέχρι τις 19 Απρι­λί­ου δεν σημαί­νει σε καμία περί­πτω­ση ότι από τις 20 θα γίνουν όλα όπως πριν. «Υπάρ­χει μια ελα­φρώς θετι­κή τάση, αλλά σε καμία περί­πτω­ση λόγος για λήξη του συνα­γερ­μού», πρό­σθε­σε. Η κατά­στα­ση θα επα­νε­ξε­τα­στεί ακρι­βώς μετά το Πάσχα (12 Απριλίου).

Η κυρία Μέρ­κελ εξέ­φρα­σε και πάλι την ευγνω­μο­σύ­νη της προς τους πολί­τες για την τήρη­ση των περιο­ρι­σμών και έκα­νε λόγο για «πολύ καλή επί­δο­ση», ενώ σε ό,τι αφο­ρά την χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κής μάσκας για τους πολί­τες που επι­σκέ­πτο­νται κατα­στή­μα­τα, Καγκε­λά­ριος και Πρω­θυ­πουρ­γοί απο­φά­σι­σαν σήμε­ρα να μην γίνει υπο­χρε­ω­τι­κή. «Κάτι τέτοιο μπο­ρεί να οδη­γή­σει σε χαλά­ρω­ση του μέτρου για τήρη­ση από­στα­σης», διευ­κρί­νι­σε η κυρία Μέρ­κελ, εξη­γώ­ντας την απόφαση.

Ολλανδία: Στους 1.173 οι νεκροί, στα 13.614 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού

Ο αριθ­μός των νεκρών στην Ολλαν­δία, από τη νόσο Covid-19, αυξή­θη­κε κατά 134 και ανέρ­χε­ται πλέ­ον σε 1.173, έγι­νε σήμε­ρα γνω­στό τις υγειο­νο­μι­κές αρχές.

Τα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα αυξή­θη­καν κατά 1.019 και βρί­σκο­νται πλέ­ον στα 13.614, επι­σή­μα­νε το Εθνι­κό Ινστι­τού­το Υγεί­ας της χώρας (RIVM).

Αλβανία: Τα μέτρα παρατείνονται “μέχρι τη λήξη της επιδημίας”

Τα σχο­λεία, τα καφε­νεία, τα εστια­τό­ρια και άλλοι δημό­σιοι χώροι στην Αλβα­νία θα παρα­μεί­νουν κλει­στά και οι περιο­ρι­σμοί στις κοι­νω­νι­κές και οικο­νο­μι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες θα δια­τη­ρη­θούν μέχρι να λήξει η επι­δη­μία του νέου κορο­νοϊ­ού, ανα­κοί­νω­σε η υπουρ­γός Υγεί­ας Ογκέρ­τα Μανα­στιρ­λί­ου σήμερα.

Με την από­φα­ση αυτή επί της ουσί­ας παρα­τεί­νε­ται η καρα­ντί­να που έχει κηρυ­χθεί στη χώρα από τα μέσα Μαρ­τί­ου και επρό­κει­το να λήξει την Παρα­σκευή, 3 Απριλίου.

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας έκα­νε γνω­στό ότι το τελευ­ταίο 24ωρο ανα­φέρ­θη­καν άλλα 16 κρού­σμα­τα, ανε­βά­ζο­ντας τον συνο­λι­κό αριθ­μό στα 259. Από αυτούς τους ασθε­νείς, οι 79 νοση­λεύ­ο­νται σε νοσο­κο­μεία αλλά μόλις τέσ­σε­ρις έχουν δια­σω­λη­νω­θεί. Οι νεκροί από την επι­δη­μία Covid-19 ανέρ­χο­νται στους 15.

«Οι επι­δη­μιο­λό­γοι μας εργά­ζο­νται σκλη­ρά για να ιχνη­λα­τή­σουν τις επα­φές των θετι­κών κρου­σμά­των και να σπά­σουν την αλυ­σί­δα της μετά­δο­σης», είπε η Σίλ­βα Μπί­νο, ειδι­κή στον τομέα της υγεί­ας. Περισ­σό­τε­ρα από τα μισά επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα είναι στα Τίρα­να. Η μέση ηλι­κία των ανθρώ­πων που πέθα­ναν είναι τα 50 έτη, πρό­σθε­σε. «Τα καλά νέα είναι ότι το τελευ­ταίο 24ωρο 15 ασθε­νείς απο­θε­ρα­πεύ­τη­καν, ανε­βά­ζο­ντας στους 67 τον αριθ­μό εκεί­νων που έχουν αναρ­ρώ­σει», συνέ­χι­σε η Μπίνο.

Η Αλβα­νία έχει κλεί­σει τα σύνο­ρά της για τους αλλο­δα­πούς και εφαρ­μό­ζει απα­γό­ρευ­ση της κυκλο­φο­ρί­ας για διά­στη­μα 16 ωρών την ημέ­ρα και 40 ωρών τα Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα. Τα σου­περ­μάρ­κετ, οι τρά­πε­ζες και άλλες βασι­κές υπη­ρε­σί­ες λει­τουρ­γούν μόνο από τις 5 τα ξημε­ρώ­μα­τα μέχρι τη 1 το μεση­μέ­ρι. Οι συντα­ξιού­χοι είναι υπο­χρε­ω­μέ­νοι να μένουν στο σπί­τι. Την Δευ­τέ­ρα οι αρχές ανα­κοί­νω­σαν ότι μόνο ένα άτο­μο ανά νοι­κο­κυ­ριό μπο­ρεί να βγαί­νει έξω για διά­στη­μα μίας ώρας για να αγο­ρά­σει τρό­φι­μα και φάρ­μα­κα, αφού συν­δε­θεί με μια ειδι­κή εφαρ­μο­γή στο κινη­τό τηλέ­φω­νό του. Η αστυ­νο­μία έχει κόψει πρό­στι­μα σε περισ­σό­τε­ρους από 2.500 ανθρώ­πους που παρα­βί­α­σαν την απα­γό­ρευ­ση της κυκλο­φο­ρί­ας ή οδη­γού­σαν χωρίς ειδι­κή άδεια.

Αυστρία: Το 10% των προσβληθέντων νοσηλεύεται, 200 βρίσκονται σε ΜΕΘ, 146 νεκροί

Τα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα του νέου κορο­νοϊ­ού ανέρ­χο­νταν σε 10.482 σήμε­ρα το από­γευ­μα, στις 15.00 τοπι­κή ώρα (16.00 ώρα Ελλά­δας) στην Αυστρία, από τα οποία, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Υγεί­ας στη Βιέν­νη, το 10% νοση­λεύ­ε­ται, 200 άνθρω­ποι βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, 146 άνθρω­ποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους και 1.436 έχουν αποθεραπευτεί.

Συνο­λι­κά, σε 55.863 ανθρώ­πους έχει διε­νερ­γη­θεί μέχρι σήμε­ρα το τεστ διά­γνω­σης του κορο­νοϊ­ού, αριθ­μός που όμως υπο­λεί­πε­ται πολύ εκεί­νου τον οποί­ον, ανα­φέ­ρο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά “τεστ, τεστ, τεστ”, είχε ανα­κοι­νώ­σει πριν από μία εβδο­μά­δα ως στό­χο ο ομο­σπον­δια­κός καγκε­λά­ριος της Αυστρί­ας Σεμπά­στιαν Κουρτς, δηλα­δή έως 15.000 τεστ ημερησίως.

Συνο­λι­κά 40 εργα­στή­ρια δια­τί­θε­νται σήμε­ρα για την διε­νέρ­γεια των τεστ, που θα μπο­ρού­σαν να φτά­σουν και τα 15.000 έως 17.000 ημε­ρη­σί­ως, έχει ανα­φέ­ρει σχε­τι­κά ο Αυστρια­κός υπουρ­γός Υγεί­ας Ρού­ντολφ ‘Ανσο­μπερ, με τον υψη­λό­τε­ρο αριθ­μό ημε­ρή­σιων δια­γνω­στι­κών τεστ να έχει ανέλ­θει σε 3.691, το περα­σμέ­νο Σάββατο.

Αιτία που ο αριθ­μός των δια­γνω­στι­κών τεστ υπο­λεί­πε­ται του στό­χου, είναι η συνε­χι­ζό­με­νη έλλει­ψη στην Αυστρία του υλι­κού που είναι απα­ραί­τη­το για τη διε­νέρ­γεια τους και που, αυτή την στιγ­μή, είναι τερά­στια η ζήτη­σή του σε όλο τον κόσμο.

Ελβετία: 378 οι νεκροί, 17.139 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο αριθ­μός των νεκρών από τον κορο­νο­ϊό στην Ελβε­τία έφθα­σε τους 378, όπως ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Δημό­σιας Υγεί­ας της χώρας, κατα­γρά­φο­ντας αύξη­ση από τους 373 μία ημέ­ρα νωρί­τε­ρα, ενώ η χώρα ετοι­μά­ζει πρό­σθε­τα μέτρα για να αμβλυν­θεί το οικο­νο­μι­κό πλήγ­μα από την πανδημία.

Ο αριθ­μός όσων βρέ­θη­καν θετι­κοί στον νέο ιό αυξή­θη­κε στους 17.139 από τους 16.176 χθες, σύμ­φω­να με το υπουργείο.

Η ελβε­τι­κή κυβέρ­νη­ση ετοι­μά­ζε­ται να επε­κτεί­νει το έκτα­κτο πρό­γραμ­μα ρευ­στό­τη­τας για τις επι­χει­ρή­σεις που έχουν πλη­γεί από τον κορο­νο­ϊό, ενώ οι τρά­πε­ζες έχουν ήδη προ­σφέ­ρει πάνω από το ήμι­συ των 20 δισεκ. ελβε­τι­κών φρά­γκων (20,70 δισεκ. δολά­ρια) που είχαν επι­με­ρι­στεί για δάνεια με κρα­τι­κές εγγυήσεις.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο