Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Με υποδειγματική συγκέντρωση το ΠΑΜΕ τίμησε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Τους αγώ­νες της εργα­τι­κής τάξης και τις θυσί­ες όσων συνέ­βα­λαν και έδω­σαν ακό­μη και τη ζωή τους για τα εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα τίμη­σαν και φέτος, τηρώ­ντας τα μέτρα απο­φυ­γής διά­δο­σης του κορο­νοϊ­ού, μέλη εργα­τι­κών συν­δι­κά­των και του ΠΑΜΕ.

Η συγκέ­ντρω­ση του ΠΑΜΕ πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο άγαλ­μα του Βενι­ζέ­λου, με τήρη­ση των απο­στά­σε­ων για τη μη διά­δο­ση του κορο­νοϊ­ού και με μέσα ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας. Ο κεντρι­κός ομι­λη­τής, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Θεσ­σα­λο­νί­κης Θανά­σης Κου­τσου­ράς, ανέ­φε­ρε ότι οι αγώ­νες της εργα­τι­κής τάξης είναι και σήμε­ρα επί­και­ροι, σε μια συγκυ­ρία που εξαι­τί­ας ‑ή και με αφορ­μή- την παν­δη­μία του κορο­νοϊ­ού, αυξά­νε­ται από την εργο­δο­σία και το κεφά­λαιο η πίε­ση στα εργα­σια­κά και κοι­νω­νι­κά δικαιώματα.

Στη συγκέ­ντρω­ση συμ­με­τεί­χαν, μετα­ξύ άλλων, οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ, Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης και Γιάν­νης Δελής.

«Και η παν­δη­μι­κή κρί­ση δεί­χνει ότι το σύστη­μα είναι ξεπε­ρα­σμέ­νο, γίνε­ται πιο επι­κίν­δυ­νο, ακρι­βώς για αυτό γίνε­ται και πιο ορα­τός ως πραγ­μα­τι­κός εχθρός» δήλω­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης και συνέ­χι­σε : «Με όπλα, την πεί­ρα και τα συμπε­ρά­σμα­τα από την οργα­νω­μέ­νη πάλη και με παρα­κα­τα­θή­κη τους αγώ­νες των νεκρών ηρώ­ων της τάξης μας, που φώτι­σαν το δρό­μο, μπο­ρούν εργά­τες και λαϊ­κά στρώ­μα­τα να στο­χεύ­σουν στη καρ­διά αυτού του επι­κίν­δυ­νου εχθρού, του καπι­τα­λι­σμού και να τον στεί­λουν τα κιτά­πια της ιστο­ρί­ας. Υπάρ­χουν σήμε­ρα οι όροι στην παρα­γω­γή, για μια καλύ­τε­ρη ζωή, για έναν δρό­μο ανά­πτυ­ξης, που να καλύ­πτει τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανάγκες».

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της κεντρι­κής ομι­λί­ας, δεκα­με­λής αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ και των δυνά­με­ων που συσπει­ρώ­νο­νται σε αυτό, επι­σκέ­φθη­κε τη θέση που βρι­σκό­ταν παλαιό­τε­ρα το Μνη­μείο του Εργά­τη στη συμ­βο­λή των οδών Εγνα­τί­ας και Βενι­ζέ­λου και κατέ­θε­σε στεφάνια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο