Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο έκτρωμα — Καταψήφισε το ΚΚΕ

Κατά πλειο­ψη­φία εγκρί­θη­κε επί της αρχής το νομο­σχέ­διο έκτρω­μα για τα ιδιω­τι­κά πανε­πι­στή­μια, που υπο­βαθ­μί­ζει τα δημό­σια Πανε­πι­στή­μια, εμβα­θύ­νει την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σή τους και τη λει­τουρ­γία τους ως ανώ­νυ­μες εται­ρεί­ες, ένα νομο­σχέ­διο που έχει κατα­δι­κα­στεί από τη συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία του λαού.

Το ΚΚΕ κατα­ψή­φι­σε το νομοσχέδιο.

Επί της αρχής του νομο­σχε­δί­ου και επί 299 ψηφι­σά­ντων βου­λευ­τών, 159 βου­λευ­τές (158 της ΝΔ και ο ανε­ξάρ­τη­τος Χ. Κατσι­βαρ­δάς) ψήφι­σαν υπέρ του νομο­σχε­δί­ου, 129 βου­λευ­τές κατα­ψή­φι­σαν, ενώ 11 βου­λευ­τές δήλω­σαν «παρών». Στους παρό­ντες περι­λαμ­βά­νο­νται οι δέκα βου­λευ­τές της ΚΟ Σπαρ­τιά­τες και ο ανε­ξάρ­τη­τος βου­λευ­τής Μ. Χουρ­δά­κης. Απού­σα στην επί της αρχής ψηφο­φο­ρία εμφα­νί­στη­κε η βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Κασι­μά­τη, η οποία, από λάθος της, δεν κατα­χώ­ρι­σε την αρνη­τι­κή θέση της στην επι­στο­λι­κή ψήφο, την οποία απέ­στει­λε στο προ­ε­δρείο της Βου­λής, ενώ ψήφι­σε κανο­νι­κά επί των άρθρων.

Η ολο­κλή­ρω­ση της δια­δι­κα­σί­ας καθυ­στέ­ρη­σε για πάνω από 1,5 ώρα, καθώς τόση ώρα χρειά­στη­κε για να ψηφί­σει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο