Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ικαρία: Προκλητικό τραπέζωμα του πρωθυπουργού — Επίδειξη καταστρατήγησης των περιοριστικών μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που τη ζωή των πολι­τών απει­λεί­ται από την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης, την που καλού­νται να τηρή­σουν τα μέτρα κατά του κορο­νοϊ­ού, την ώρα που χιλιά­δες επαγ­γελ­μα­τί­ες βλέ­πουν το κατά­στη­μά τους κλει­στό επί μήνες και το τρα­πέ­ζι τους άδειο,  ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης παρα­κά­θε­ται σε γεύ­μα στο σπί­τι του βου­λευ­τή Χ. Στε­φα­νά­δη στην Ικα­ρία μαζί με δεκά­δες άτο­μα.  Γεγο­νός που απο­τυ­πώ­νε­ται σε βίντεο και φωτογραφίες.

Μια προ­κλη­τι­κή επί­δει­ξη περι­φρό­νη­σης των μέτρων που η ίδια η κυβέρ­νη­ση επι­βάλ­λει διά προ­στί­μων, ο κυβερ­νη­τι­κός θία­σος που περιό­δευ­σε σε Φούρ­νους — Ικα­ρία προ­κα­λεί τους πολί­τες οι οποί­οι υπο­μέ­νουν την βάσα­νο της καρα­ντί­νας με εξαι­ρε­τι­κά βαρύ τίμημα.

Στα πλά­να του βίντεο που δημο­σιεύ­ει το News247, βλέ­που­με τον πρω­θυ­πουρ­γό και τη συνο­δεία του (πάνω από 50 άτο­μα) να φτά­νουν στο σπί­τι, υπό τους ήχους μου­σι­κής, να ανε­βαί­νουν τα σκα­λιά και στη συνέ­χεια να… συνω­στί­ζο­νται στο σπί­τι του βουλευτή.

Σύμ­φω­να με το News247 μετα­ξύ (πολ­λώ­να­ναί­σθη­των και ανέ­με­λων) άλλων στο φαγο­πό­τι, που διήρ­κε­σε μία ώρα παρευ­ρέ­θη­καν ο Ανα­πλη­ρω­τής Υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Στέ­λιος Πέτσας, ο Υπουρ­γός Ναυ­τι­λί­ας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής Γιάν­νης Πλα­κιω­τά­κης, ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας Μάριος Θεμι­στο­κλέ­ους, ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Λιμέ­νων, Λιμε­νι­κής Πολι­τι­κής και Ναυ­τι­λια­κών Επεν­δύ­σε­ων Ευάγ­γε­λος Κυρια­ζό­που­λος, ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας Υπο­δο­μών Γιώρ­γος Καραγιάννης.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που επι­κα­λεί­ται το  NEWS 24/7, στο σπί­τι πραγ­μα­το­ποιού­νταν ετοι­μα­σί­ες ήδη από την Πέμ­πτη, για την υπο­δο­χή του πρω­θυ­πουρ­γού, Κυριά­κου Μητσοτάκη.

Αξί­ζει να σημειώ­σου­με ότι την απο­κά­λυ­ψη έκα­νε κάτοι­κος του νησιού σο Facebook η οποία εύστο­χα σχο­λιά­ζει «Και συ κάτσε στο παγκά­κι της γει­το­νιάς σου με το καφε­δά­κι σου, με τον φίλο σου, και πλή­ρω­σε το πρό­στι­μο το τρακοσαρι!!!»…

Να έχεις ταΐ­σει με εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ τα Μέσα Μαζι­κής ενη­μέ­ρω­σης και να σε ξεμπρο­στιά­ζουν οι πολί­τες… Μια στην Ικα­ρία, μια στην Πάρ­νη­θα… Τόση ανε­με­λιά δεν περ­νά απαρατήρητη…

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο