Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ-Χαμάς: Τεχνικές ομάδες εξετάζουν τις λεπτομέρειες πιθανής συμφωνίας

Ο αρχη­γός της ισραη­λι­νής υπη­ρε­σί­ας Πλη­ρο­φο­ριών ανα­χώ­ρη­σε από την Ντό­χα, ενώ οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για κατά­παυ­ση του πυρός στην Γάζα και την απε­λευ­θέ­ρω­ση των ομή­ρων συνε­χί­ζο­νται στην πρω­τεύ­ου­σα του Κατάρ, ανα­κοί­νω­σε εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών του Κατάρ.

Ο αρχη­γός της Μοσάντ, ο Ντα­βίν Μπερ­νέα, «ανα­χώ­ρη­σε από την Ντό­χα», ανα­κοί­νω­σε ο εκπρό­σω­πος και πρό­σθε­σε ότι «τεχνι­κές ομά­δες συνε­δριά­ζουν την στιγ­μή που μιλάμε».

Ο Ντα­βίντ Μπαρ­νέα επρό­κει­το να συνα­ντη­θεί με τον πρω­θυ­πουρ­γό του Κατάρ και αιγύ­πτιους αξιω­μα­τού­χους κατά την διάρ­κεια των συνο­μι­λιών, των πρώ­των που διε­ξά­γο­νται από την απο­τυ­χία των δια­πραγ­μα­τευ­τών να επι­τύ­χουν εφαρ­μο­γή κατά­παυ­σης του πυρός πριν από το ραμα­ζά­νι, που ξεκί­νη­σε την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα στον μου­σουλ­μα­νι­κό κόσμο.

Οι τεχνι­κές ομά­δες εξε­τά­ζουν τις λεπτο­μέ­ρειες πιθα­νής συμ­φω­νί­ας, αφού οι επι­κε­φα­λής δια­πραγ­μα­τευ­τές συζή­τη­σαν τα «βασι­κά θέμα­τα», διευ­κρί­νι­σε ο εκπρό­σω­πος κατά την διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου.

«Βρι­σκό­μα­στε στο σημείο που ελπί­ζου­με ότι μία αντι­πρό­τα­ση θα παρου­σια­σθεί στη Χαμάς, αλλά αυτή δεν θα είναι η τελευ­ταία φάση της δια­δι­κα­σί­ας», εξή­γη­σε ο Μαζέντ αλ-Ανσάρι.

«Δεν νομί­ζω ότι μπο­ρού­με να πού­με ότι βρι­σκό­μα­στε κοντά σε συμ­φω­νία. Είμα­στε συγκρα­τη­μέ­να αισιό­δο­ξοι διό­τι οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις ξεκί­νη­σαν και πάλι τις συνο­μι­λί­ες, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ανα­κοι­νω­θεί μία επι­τυ­χής έκβαση».

Χθες, στέ­λε­χος της Χαμάς δήλω­σε ότι η οργά­νω­ση θα απο­δε­χό­ταν μερι­κή ισραη­λι­νή απο­χώ­ρη­ση πριν από την ανταλ­λα­γή κρα­του­μέ­νων, αμβλύ­νο­ντας έτσι την προη­γού­με­νη απαί­τη­ση για καθο­λι­κή ισραη­λι­νή αποχώρηση.

Ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών του Κατάρ προει­δο­ποί­η­σε επί­σης ότι μία ισραη­λι­νή επι­χεί­ρη­ση κατά της πόλης της Ράφα θα οδη­γή­σει σε μεγά­λη κατα­στρο­φή και «θηριω­δί­ες» πρω­το­φα­νείς στον πόλε­μο αυτόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο