Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρή έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας στον Πειραιά όπου στεγάζονται γραφεία

Αυτο­σχέ­διος εκρη­κτι­κός μηχα­νι­σμός εξερ­ρά­γη στην είσο­δο πολυ­κα­τοι­κί­ας όπου στε­γά­ζο­νται γρα­φεία στην οδό Φίλω­νος, στο κέντρο του Πει­ραιά, με απο­τέ­λε­σμα να υπο­στούν σοβα­ρές υλι­κές ζημιές το κτί­ριο και παρα­κεί­με­να καταστήματα.

Οι δρά­στες τοπο­θέ­τη­σαν τον εκρη­κτι­κό μηχα­νι­σμό στην είσο­δο του κατα­στή­μα­τος υπο­δη­μά­των και αμέ­σως τρα­πή­καν σε φυγή.

Από την έκρη­ξη της βόμ­βας δεν προ­κλή­θη­καν τραυ­μα­τι­σμοί. Η ΕΡΤ ανέ­φε­ρε ότι από τύχη δεν τραυ­μα­τί­στη­κε ένας άστε­γος που είχε βρει κατα­γύ­γιο σε παρα­κεί­με­νο κτίριο.

Η έκρη­ξη, που ακού­στη­κε σε μεγά­λη ακτί­να, προ­κά­λε­σε υλι­κές ζημιές σε δύο κατα­στή­μα­τα τα οποία βρί­σκο­νται σε κτί­ριο το οποίο στε­γά­ζει δικη­γο­ρι­κά γρα­φεία και ναυ­τι­λια­κές επι­χει­ρή­σεις. Υλι­κές ζημιές προ­κλή­θη­καν και σε άλλα κτί­ρια σε ακτί­να έως και 300 από το σημείο στο οποίο τοπο­θε­τή­θη­κε ο εκρη­κτι­κός μηχανισμός.

Το 2020 είχε τοπο­θε­τη­θεί εμπρη­στι­κός μηχα­νι­σμός στο ίδιο κατά­στη­μα, ανέ­φε­ρε ακό­μη η ΕΡΤ.

Λόγω του συμ­βά­ντος η Φίλω­νος απο­κλεί­στη­κε από την αστυ­νο­μία. Ανα­μέ­νε­ται κλι­μά­κιο του τμή­μα­τος Εξου­δε­τέ­ρω­σης Εκρη­κτι­κών Μηχανισμών.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο