Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία — Κακοκαιρία: Τρεις νεκροί και έξι αγνοούμενοι

Το κύμα κακο­και­ρί­ας που πλήτ­τει την Ιτα­λία έχει προ­κα­λέ­σει έως τώρα τρεις νεκρούς ενώ, σύμ­φω­να με στοι­χεία των αρμό­διων αρχών, έξι άνθρω­ποι αγνοούνται.

Μέχρι αυτή την στιγ­μή, στην Τοσκά­νη οι επι­χει­ρή­σεις των πυρο­σβε­στών και της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας ξεπέ­ρα­σαν τις χίλιες και σε πάνω από 40.000 νοι­κο­κυ­ριά έχει δια­κο­πεί η ηλεκτροδότηση.

Στην περι­φέ­ρεια Μολί­ζε της κεντρι­κής Ιτα­λί­ας εξαι­τί­ας της κακο­και­ρί­ας κατέρ­ρευ­σε μέρος γυμνα­στη­ρί­ου δημο­τι­κού σχο­λεί­ου, μέσα στο οποίο ευτυ­χώς δεν υπήρ­χαν παι­διά. Στην περιο­χή αυτή τα σχο­λεία θα παρα­μεί­νουν σήμε­ρα κλειστά.

Στην πόλη του Λιβόρ­νο, στην Τοσκά­νη, εξαι­τί­ας του σφο­δρού ανέ­μου διε­κό­πη κάθε δρα­στη­ριό­τη­τα στο λιμά­νι ενώ τα σχο­λεία, αλλά και τα κοι­μη­τή­ρια, σήμε­ρα θα παρα­μεί­νουν κλειστά.

Ο Άρνος, ο μεγα­λύ­τε­ρος ποτα­μός της Τοσκά­νης, ανα­μέ­νε­ται να συνε­χί­σει να αυξά­νει την στάθ­μη του μέχρι τις δώδε­κα το μεση­μέ­ρι, περί­που, τοπι­κή ώρα. Από το από­γευ­μα και πέρα, ο κίν­δυ­νος νέων υπερ­χει­λί­σε­ων θα πρέ­πει να αρχί­σει να μειώνεται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο