Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία-κορονοϊός: Μικρή αύξηση των νεκρών

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία, βάσει του επί­ση­μου υπο­λο­γι­σμού, είναι 236.305. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 34.223. Παράλ­λη­λα, 173.085 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 236.142 και είχαν χάσει την ζωή τους 34.167 άνθρω­ποι ενώ 171.338 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 56 άνθρω­ποι και βάσει των ανα­λυ­τι­κών στοι­χεί­ων, κατα­γρά­φη­καν 163 νέα κρού­σμα­τα. 1.747 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

Μετά τη δημο­σιο­ποί­η­ση των στοι­χεί­ων, όμως, η ιτα­λι­κή Πολι­τι­κή Προ­στα­σία έκα­νε γνω­στό ότι βάσει νέων υπο­λο­γι­σμών, το σύνο­λο των κρου­σμά­των του τελευ­ταί­ου εικο­σι­τε­τρα­ώ­ρου, από τα 163, αυξά­νε­ται στα 393.

Στο μετα­ξύ, 227 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 3.893 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 24.887 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

aginota bannerΣε σχέ­ση με χθες τα κρού­σμα­τα παρου­σιά­ζουν μεί­ω­ση: νόση­σαν 216 λιγό­τε­ροι άνθρω­ποι. Απε­βί­ω­σαν 3 περισ­σό­τε­ροι ασθε­νείς, ενώ οι θερα­πευ­μέ­νοι αυξή­θη­καν κατά 345.

Στο μετα­ξύ, στο κυβερ­νη­τι­κό μέγα­ρο της Ρώμης, ολο­κλη­ρώ­θη­καν οι κατα­θέ­σεις του πρω­θυ­πουρ­γού Τζου­ζέ­πε Κόντε, του υπουρ­γού Υγεί­ας Ρομπέρ­το Σπε­ράν­τσα και της υπουρ­γού Εσω­τε­ρι­κών Λου­τσιά­να Λαμορ­τζέ­ζε, ενώ­πιον της εισαγ­γε­λέ­ως του Μπέρ­γκα­μο, Μαρία Κρι­στί­να Ρότα.

Η υπό­θε­ση, ως γνω­στόν, αφο­ρά την από­φα­ση να μην κηρυ­χθεί άμε­σα σε «κόκ­κι­νη ζώνη», περιο­χή της Λομ­βαρ­δί­ας η οποία, τον Φεβρουά­ριο, μετα­τρά­πη­κε σε κύρια εστία μετά­δο­σης του κορονοϊού.

Εξερ­χό­με­νη του κυβερ­νη­τι­κού μεγά­ρου, η εισαγ­γε­λέ­ας δήλω­σε ότι «από τον Ιτα­λό πρω­θυ­πουρ­γό και τους υπουρ­γούς, υπήρ­ξε μεγά­λη θεσμι­κή συνερ­γα­σία». Παράλ­λη­λα, διέ­ψευ­σε ότι θεω­ρεί πως η ευθύ­νη για την όλη υπό­θε­ση είναι της κυβέρ­νη­σης και όχι της περι­φέ­ρειας της Λομ­βαρ­δί­ας. Τόνι­σε, δε, ότι σχε­τι­κή δήλω­σή της (σ.σ. περί ευθύ­νης της κυβέρ­νη­σης) πριν λίγες ημέ­ρες, βασι­ζό­ταν μόνον στα στοι­χεία και σε διά­φο­ρες δηλώ­σεις που είχαν γίνει μέχρι εκεί­νη την στιγμή.

Μένει να δια­πι­στω­θεί, τώρα, αν η εισαγ­γε­λέ­ας του Μπέρ­γκα­μο απο­φα­σί­σει ότι κατά τους χει­ρι­σμούς της όλης αυτής υπό­θε­σης παρα­βιά­στη­κε ο νόμος, και, ενδε­χο­μέ­νως, ποιος πρέ­πει να θεω­ρη­θεί υπεύ­θυ­νος γι΄αυτό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο