Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: «Σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση οι ασθενείς με κορωνοϊό, η ασθένεια μοιάζει να αλλάζει»

Σε παρέμ­βα­σή του στον ιτα­λι­κό τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό La7, o Τζου­ζέ­πε Ρεμού­τσι, διευ­θυ­ντής του ινστι­τού­του φαρ­μα­κο­λο­γί­ας του Μιλά­νου Μάριο Νέγκρι, δήλω­σε ότι «οι ασθε­νείς με Covid 19, τώρα, είναι εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κοί από εκεί­νους που αρρώ­στη­σαν πριν από τρεις ή τέσ­σε­ρις εβδομάδες».

«Πρώ­τα έφτα­ναν στα έκτα­κτα περι­στα­τι­κά ογδό­ντα άνθρω­ποι με σοβα­ρά ανα­πνευ­στι­κά προ­βλή­μα­τα, ενώ τώρα, οκτώ στους δέκα μπο­ρούν να επι­στρέ­ψουν στο σπί­τι και να θερα­πευ­θούν εκεί», πρό­σθε­σε.

«Μοιά­ζει να είμα­στε αντι­μέ­τω­ποι με μια ασθέ­νεια σαφώς δια­φο­ρε­τι­κή από εκεί­νη που έθε­σε υπό τερά­στια πίε­ση τις υπο­δο­μές του ιτα­λι­κού συστή­μα­τος υγεί­ας, στην αρχή της παν­δη­μί­ας αυτής», δήλω­σε επί­σης ο Ρεμούτσι.

Εξή­γη­σε, πάντως, ότι δεν ξέρει αν έχει μεταλ­λα­χθεί ο ιός ή αν άλλα­ξε το ιικό φορ­τίο του κάθε ασθε­νή. «Είναι ξεκά­θα­ρο, πάντως, ότι οι άνθρω­ποι που μολύ­νο­νται αυτή την περί­ο­δο, είναι σίγου­ρα σε καλύ­τε­ρη κατά­στα­ση από εκεί­νους που νόση­σαν πριν από δυο μήνες», λέει ο επι­κε­φα­λής του ινστι­τού­του φαρ­μα­κο­λο­γί­ας Μάριο Νέγκρι.

Δηλώ­νει αισιό­δο­ξος, τέλος, σχε­τι­κά με τη θερα­πεία που δοκι­μά­ζε­ται σε πολ­λά ιτα­λι­κά νοσο­κο­μεία και βασί­ζε­ται στη δωρεά πλά­σμα­τος με αντι­σώ­μα­τα, από ασθε­νείς οι οποί­οι μπό­ρε­σαν να θερα­πευ­θούν. «Αν, όπως νομί­ζω, τα τεστ απο­δεί­ξουν ότι η θερα­πεία αυτή είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κή, θα μπο­ρέ­σου­με να την κάνου­με προ­σβά­σι­μη σε όλους», κατέ­λη­ξε ο Ιτα­λός επιστήμονας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο