Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κίεβο: Επίθεση της Ρωσίας με drones και πυραύλους – Δύο οι νεκροί

Δυο άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν νωρίς σήμε­ρα το πρωί σε «μαζι­κή» επί­θε­ση της Ρωσί­ας με drones και πυραύ­λους ενα­ντί­ον του Κιέ­βου, τη «μεγα­λύ­τε­ρη» που έχει σημειω­θεί «από την άνοι­ξη», σύμ­φω­να με τον επι­κε­φα­λής της στρα­τιω­τι­κής διοί­κη­σης της πρω­τεύ­ου­σας της Ουκρανίας.

«Δυστυ­χώς, εξαι­τί­ας της πτώ­σης συντριμ­μιών στη συνοι­κία Σεβ­τσεν­κίβ­σκι του Κιέ­βου (…) δύο άνθρω­ποι είναι νεκροί» ενώ «άλλοι τρεις τραυ­μα­τί­στη­καν», ανέ­φε­ρε ο Σερ­χίι Πόπ­κο μέσω Telegram, διευ­κρι­νί­ζο­ντας πως οι δύο από τους τραυ­μα­τί­ες δια­κο­μί­στη­καν σε νοσοκομείο.

«Σε κτί­ριο μη οικι­στι­κής χρή­σης» στη συνοι­κία «βρέ­θη­καν δυο άνδρες νεκροί», ανέ­φε­ρε από τη δική του πλευ­ρά ο δήμαρ­χος του Κιέ­βου, ο Βιτά­λι Κλί­τσκο, μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

Οι πολι­τι­κές και στρα­τιω­τι­κές αρχές ανέ­φε­ραν νωρί­τε­ρα πως συντρίμ­μια κατέ­πε­σαν στις συνοι­κί­ες Σεβ­τσεν­κίβ­σκι και Νταρ­νί­τσκι του Κιέ­βου, με απο­τέ­λε­σμα να ξεσπά­σουν πυρ­κα­γιές, προ­σθέ­το­ντας ότι οι υπη­ρε­σί­ες αντι­με­τώ­πι­σης εκτά­κτων κατα­στά­σε­ων είχαν σπεύ­σει επιτόπου.

«Το Κίε­βο δεν είχε γνω­ρί­σει τόσο ισχυ­ρή επί­θε­ση από την άνοι­ξη. Ο εχθρός εξα­πέ­λυ­σε μαζι­κή επί­θε­ση (…) με drones και πυραύ­λους», σύμ­φω­να με τον κ. Πόπ­κο, που διευ­κρί­νι­σε ότι «συνο­λι­κά, κατα­στρά­φη­καν πάνω από 20 στό­χοι» στον αέρα από την ουκρα­νι­κή αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυνα.

Εξή­γη­σε πως αρχι­κά έγι­ναν επι­θέ­σεις με UAVs από «δια­φο­ρε­τι­κές κατευ­θύν­σεις» και κατό­πιν εκτο­ξεύ­θη­καν πύραυ­λοι από βομ­βαρ­δι­στι­κά Του­πό­λεφ Tu-95MS.

Δημο­σιο­γρά­φος του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου μετέ­δω­σε ότι άκου­σε του­λά­χι­στον τρεις εκρή­ξεις στην ουκρα­νι­κή πρω­τεύ­ου­σα περί τις 05:00 [σ.σ. τοπι­κή ώρα και ώρα Ελλάδας].

Τον Μάιο, η Ουκρα­νία ανα­κοί­νω­νε πως απέ­κρου­σε τη «μεγα­λύ­τε­ρη επί­θε­ση με drones» στο Κίε­βο «από την έναρ­ξη της εισβο­λής», με του­λά­χι­στον 59 τηλε­κα­τευ­θυ­νό­με­να μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη-καμι­κά­ζι. Δύο άνθρω­ποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο