Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κίνα: 39 νέα κρούσματα — όλα «εισαγόμενα», 9 νέοι θάνατοι

Μεί­ω­ση των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των κατέ­γρα­ψε ως τα μεσά­νυ­χτα χθες Κυρια­κή η ηπει­ρω­τι­κή Κίνα, έπει­τα από τέσ­σε­ρις συνε­χό­με­νες ημέ­ρες αύξη­σής τους, καθώς το Πεκί­νο, η πρω­τεύ­ου­σα της χώρας, εντεί­νει τα μέτρα που λαμ­βά­νει για τον περιο­ρι­σμό των κρου­σμά­των που έρχο­νται από το εξωτερικό.

Χθες Κυρια­κή κατα­γρά­φη­καν 39 νέα κρού­σμα­τα, σύμ­φω­να με την Εθνι­κή Επι­τρο­πή Υγεί­ας, από 46 το Σάβ­βα­το. Όλα τους ήταν ταξι­διώ­τες που επέ­στρε­ψαν από το εξωτερικό.

Ο δήμος του Πεκί­νου επι­βάλ­λει αυστη­ρό­τε­ρα μέτρα για τον περιο­ρι­σμό του αριθ­μού των κρου­σμά­των που φθά­νουν στην πρω­τεύ­ου­σα: από σήμε­ρα, οι διε­θνείς πτή­σεις θα εκτρέ­πο­νται σε άλλες πόλεις, όπου οι επι­βά­τες θα υπο­βάλ­λο­νται σε εξετάσεις.

Το Πεκί­νο κατέ­γρα­ψε 10 νέα κρού­σμα­τα χθες, ανα­κοί­νω­σε η Εθνι­κή Επι­τρο­πή (το υπουρ­γείο) Υγεί­ας σήμε­ρα, από 13 προ­χθές Σάβ­βα­το. Ο αριθ­μός των κρου­σμά­των που έφθα­σαν από το εξω­τε­ρι­κό έφθα­σε στο υψη­λό­τε­ρό του επί­πε­δο (21) την 18η Μαρτίου.

Η Σαγκάη και η Γκουαν­γκ­ζού ανα­κοί­νω­σαν επί­σης ότι όλοι οι επι­βά­τες διε­θνών πτή­σε­ων θα υπο­βάλ­λο­νται στο εξής σε εξε­τά­σεις, επε­κτεί­νο­ντας το μέτρο που μέχρι τώρα εφαρ­μο­ζό­ταν μόνο σε ανθρώ­πους που επέ­στρε­φαν από χώρες και περιο­χές υψη­λού κινδύνου.

Η Σαγκάη εντό­πι­σε 10 νέα κρού­σμα­τα χθες, από 14 μία ημέ­ρα νωρί­τε­ρα. Η Γκουανγκ­ντόνγκ εντό­πι­σε επτά, η Φου­τζιάν 4 και Τζιαν­γκ­σού 2. Η Χεμπέι, η Τζε­τζιάνγκ, η Τζιαν­γκ­σί, η Σαντόνγκ και η Σετσουάν κατέ­γρα­ψαν από ένα κρού­σμα η καθε­μιά. Ο αριθ­μός των κρου­σμά­των που «εισή­χθη­σαν» στην Κίνα αυξή­θη­κε στα 314 μέχρι τώρα.

Δεν ανα­φέρ­θη­κε κανέ­να κρού­σμα εγχώ­ριας μετά­δο­σης του κορονοϊού.

Ως χθες, το σύνο­λο των κρου­σμά­των μόλυν­σης ανερ­χό­ταν σε 81.093 στην ηπει­ρω­τι­κή Κίνα.

Ο απο­λο­γι­σμός των νεκρών από την παν­δη­μία στην ηπει­ρω­τι­κή Κίνα έφθα­σε τους 3.270, αυξη­μέ­νος κατά εννέα από την προηγουμένη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο