Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καιρός: Καλοκαίρι τέλος, έρχεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-06-2023

Στα δυτι­κά, τα κεντρι­κά και τα βόρεια και βαθ­μιαία στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά και τα νησιά του βόρειου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.Τα φαι­νό­με­να στα κεντρι­κά και τα βόρεια είναι πιθα­νό να είναι κατά τόπους ισχυ­ρά. Στην υπό­λοι­πη χώρα λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών βρο­χών και μεμο­νω­μέ­νων καταιγίδων.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα νότια από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις 4 με 6 μπο­φόρ, που βαθ­μιαία και από τα δυτι­κά θα στρα­φούν σε δυτι­κούς βορειο­δυ­τι­κούς με τη ίδια έντα­ση. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 με 5 μπο­φόρ με τάση ενί­σχυ­σης από το μεση­μέ­ρι στο Ιόνιο.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα δυτι­κά, τα κεντρι­κά και τα βόρεια όπου θα φτά­σει τους 25 με 27 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά και στα νησιά τους 28 με 31 βαθ­μούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17-06-2023

Σε όλη τη χώρα νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, οι οποί­ες πιθα­νώς να είναι κατά τόπους ισχυ­ρές, κυρί­ως στα ηπει­ρω­τι­κά το μεση­μέ­ρι — από­γευ­μα και στα νησιά του βόρειου και ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου. Το βρά­δυ στα δυτι­κά ο και­ρός θα βελτιωθεί.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στα δυτι­κά και τα νότια δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 5 με 6 και βαθ­μιαία τοπι­κά στο Ιόνιο 7 μπο­φόρ. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές μετα­βλη­τοί και βαθ­μιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-06-2023

Στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα της χώρας νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να στα­δια­κά από αργά το από­γευ­μα θα περιο­ρι­στούν στη Θρά­κη και την ανα­το­λι­κή νησιω­τι­κή χώρα ενώ στις υπό­λοι­πες περιο­χές θα σταματήσουν.

Στις υπό­λοι­πες περιο­χές λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά και την Κρή­τη οπό­τε και θα σημειω­θούν τοπι­κοί όμβροι κυρί­ως στα ορεινά.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα σημειώ­σει αξιό­λο­γη μεταβολή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο