Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές θα πλήξουν σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Το σύστη­μα κακο­και­ρί­ας Elias θα εξα­κο­λου­θή­σει να επη­ρε­ά­ζει περιο­χές της χώρας με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, οι οποί­ες θα συνο­δεύ­ο­νται από χαλα­ζο­πτώ­σεις και μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυνών.

Το επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο Έκτα­κτο Δελ­τίο Επι­κίν­δυ­νων Και­ρι­κών Φαι­νο­μέ­νων που εκδό­θη­κε στις 25/9 με βάση τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά στοι­χεία, τα οποία δεν παρου­σιά­ζουν μεγά­λες δια­φο­ρο­ποι­ή­σεις, προ­βλέ­πει πιο αναλυτικά:

Σήμε­ρα, κατά τόπους ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες στο Ιόνιο, τα ηπει­ρω­τι­κά (πλην της Μακε­δο­νί­ας και της Θρά­κης), τις Σπο­ρά­δες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χής θα σημειω­θούν στη Θεσ­σα­λία (στους νομούς Καρ­δί­τσας, Τρι­κά­λων, Μαγνη­σί­ας και στα νότια τμή­μα­τα του νομού Λάρι­σας), στη Στε­ρεά (στους νομούς Φθιώ­τι­δας, Ευρυ­τα­νί­ας και Φωκί­δας) και στην Ήπει­ρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Αύριο κατά τόπους ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες στο Ιόνιο, την κεντρι­κή και νότια ηπει­ρω­τι­κή χώρα (στη Θεσ­σα­λία, τη Στε­ρεά και την Πελο­πόν­νη­σο), στις Σπο­ρά­δες, την Εύβοια, τη δυτι­κή Κρή­τη και πιθα­νώς στις δυτι­κές Κυκλά­δες. Επι­ση­μαί­νε­ται ότι τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χής θα σημειω­θούν στους νομούς Καρ­δί­τσας, Φθιώ­τι­δας, στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα του νομού Μαγνη­σί­ας, στις Σπο­ρά­δες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμ­πτη (28/9) κατά τόπους ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες έως το μεση­μέ­ρι στις Σπο­ρά­δες, τη Μαγνη­σία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειο­α­να­το­λι­κά τμή­μα­τα της Στε­ρε­άς. Στα­δια­κά τα φαι­νό­με­να θα εξασθενήσουν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο